Welkom Voedselbos, Buurttuin en Velt

7 september 2016

Welkom Voedselbos, Buurttuin en Velt

Deze zomer is ons Mooi en Duurzaam Noord-Holland netwerk uitgebreid met vier organisaties die zich ook nog eens alle vier beijveren voor lekker, gezond en duurzaam voedsel. Wij stellen ze graag voor:

Voedselbos Schoorl

Bij Voedselbos Schoorl vind je eetbare wilde kruiden, bloemen, vergeten groenten.

“Planten van hier” zijn helemaal afgestemd op wat onze bodem, bijen, vlinders, vogels en jij nodig hebben. Supergezonde voeding. Leer de eetbare planten herkennen en deel mee in de overvloed van natuurlijke gezondheid dicht bij huis. De opgedane ervaringen kun je meteen in praktijk brengen.

Het mooie is dat er al een royaal Eetbaar Landschap bestaat. De planten die nu groeien. En in de grond enorm veel zaden van lang vergeten kruiden. Ze wachten op het moment dat ze de ruimte krijgen om de Aarde weer vruchtbaar te maken. Wilde kruiden werken samen. Op hun zelfgekozen plek in, staan ze in hun kracht. Elkaar aanvullend vanuit eigenheid. Meer dan ooit hebben we wilde kruiden, bloemen en groenten nodig om nieuwe natuur en leven te creëren. En doorgeven. Geef je “planten van hier” hun vrijheid dan ervaar je de kracht van jouw Aarde. En dát voelt goed. Lees hier meer

Vereniging Buurttuinen Zuiderkruid

ZUIDERKRUID is het initiatief van een groep (tuinnomaden) bewoners uit Amsterdam Zuid, die zich inzetten voor meer natuur en ecologische moestuinen in de stad, onderlinge kennis daarover willen doorgeven en door middel van Groen de sociale samenhang willen vergroten. Op dit moment vormen we een groep van ongeveer 70 deelnemers. Inmiddels staan er ook circa 30 personen op de wachtlijst, die ook heel graag willen tuinieren. Onze deelnemers komen zowel uit Buitenveldert, de Stadion- en Hoofddorpplein-buurt als de Rivierenbuurt.

In deze groep zitten veel mensen van verschillende achtergronden, nationaliteiten, leeftijden en kennisniveau, ook wat ervaring op gebied van  tuinieren betreft. Lees hier meer

Velt afdeling West Friesland & Velt afdeling Holland Rijnland

Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten we gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur. In Vlaanderen en Nederland tellen we ruim 16.000 leden en 130 lokale groepen. Met onze activiteiten, publicaties en samenwerkingen willen we bijdragen tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl.

Samen met onze duizend vrijwilligers zetten we ons elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling. Om dat doel te bereiken, komen we op voor biodiversiteit en een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag door individuen, bedrijven en overheden.

Lees hier meer over Velt afdeling West Friesland of Velt afdeling Holland Rijnland of zoek hier een Velt afdeling in de buurt.

De Natuur en Milieufederaties hebben het Magazine Proef de Rijke Oogst deze zomer uitgegeven.

Proef-de-Rijke-oogst-coverBekijk het magazine over de ecologische moestuin hier online of vraag hier gratis (gedrukte) exemplaren aan om te verspreiden in de eigen vereniging, club, buurttuin…..