Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Vereniging Buurttuinen Zuiderkruid

Vereniging Buurttuinen Zuiderkruid

Adres: Gaasterlandstraat
Plaats: Amsterdam
Doelstelling: Moestuinieren voor bewoners uit de nabije omgeving mogelijk maken
Website: https://zuiderkruid.wordpress.com/
Email: Zuiderkruid@hotmail.com

visite zomer 2015.ZUIDERKRUID is het initiatief van een groep (tuinnomaden) bewoners uit Amsterdam Zuid, die zich inzetten voor meer natuur en ecologische moestuinen in de stad, onderlinge kennis daarover willen doorgeven en door middel van Groen de sociale samenhang willen vergroten. Op dit moment vormen we een groep van ongeveer 70 deelnemers. Inmiddels staan er ook circa 30 personen op de wachtlijst, die ook heel graag willen tuinieren. Onze deelnemers komen zowel uit Buitenveldert, de Stadion- en Hoofddorpplein-buurt als de Rivierenbuurt.

In deze groep zitten veel mensen van verschillende achtergronden, nationaliteiten, leeftijden en kennisniveau, ook wat ervaring op gebied van  tuinieren betreft.

Tuinieren biedt mensen een makkelijke en veilige mogelijkheid om in contact te komen met mensen in de omgeving. Naast de positieve effecten op de sociale samenhang en sociaal isolement, heeft tuinieren ook een positieve inwerking op de gezondheid.
ZUIDERKRUID is een officiële vereniging. Dit is mede mogelijk gemaakt door SOOZ (Sociaal Ondernemend Opbouwwerk), en het Natuur en Milieuteam Zuid en tal van andere enthousiaste mensen, zo ook onze Gemeente Amsterdam.

Zuiderkruid is ontstaan omdat een paar enthousiaste tuiniersters zijn begonnen te tuinieren op een tijdelijk braakliggend terrein  aan de Zuidas. Doordat het terrein bebouwd werd,  is er uitgeweken naar een nieuw braakliggend stuk grond. Hiervoor zijn de vooruitzichten voor het gebruik van dit terrein tot oktober 2016. Het bestuur en de leden zijn daarom opnieuw naarstig op zoek naar een nieuw stuk braakliggend terrein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF