Circulaire economie

Wij werken aan:
Circulaire Economie

We richten ons op de circulaire economie, waarbij we streven naar het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik van grondstoffen. Help je mee om dit te ondersteunen?

Ja, ik help mee

Circulaire economie

Circulaire economie

Met een circulaire economie streven we naar een samenleving waarin grondstoffen zo veel mogelijk worden hergebruikt. Dit zorgt voor (bijna) geen afval en vermindert het gebruik van nieuwe grondstoffen. Die zijn namelijk niet oneindig te vinden en de milieu-impact is te groot.

Innoveren en experimenteren

Een meer circulaire economie vraagt om een grote verandering in de bedrijfsvoering. Regelgeving belemmert vaak ook de hoognodige innovatie. Daarom ondersteunen wij initiatieven in Noord-Holland om te experimenteren en brengen we initiatiefnemers met elkaar in contact. Op deze manier ontdekken we wat er nodig is voor een circulair Noord-Holland. Er zijn steeds meer kansen om de eerste stap naar een circulaire economie te zetten.

Zowel burgers als organisaties kunnen met circulaire economie aan de slag. Op www.servicepunt-circulair.nl staan diverse tips die je gelijk in de praktijk kan brengen. Zo helpen we de circulaire economie verder.

Meer informatie over circulaire economie?

Wil je op de hoogte blijven van ons werk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief