Proef de Rijke Oogst
17 juli 2016
Proef de Rijke Oogst
Magazine over de ecologische moestuin
De Natuur en Milieufederaties hebben onlangs het magazine Proef de Rijke Oogst uitgebracht. Proef de Rijke Oogst is een magazine voor de moestuinliefhebber die wil tuinieren met respect voor de natuur. Tuinieren zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en mét de inzet van de natuur. Het magazine bevat informatie over ecologisch moestuinieren en interviews met personen die zich beroeps- of hobbymatig bezighouden met ecologisch moestuinieren. Zij vertellen hun ervaringen, geven de lezer tips en een heerlijk recept uit eigen moestuin.
Aan het (voor)woord is Erna Krommendijk, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland: Ecologisch moestuinieren, tuinieren met respect voor de natuur, is populair en steeds meer mensen gaan er mee aan de slag. In de eigen achtertuin, in een volkstuin, of samen in een buurttuin. Mijn eigen ervaring is dat het nog knap lastig is om groenten te kweken. Vanaf het moment dat je zaadjes in de grond stopt, liggen smikkelaars op de loer. Vogels die zaden feilloos uit de grond weten te halen, insecten die gaten in bladeren boren, schimmels die toeslaan, slakken die alles opeten…. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt! En wat doe je dan? Een handboek is handig, maar een cursus van een goede docent inspireert nog veel meer. En je kunt al je vragen stellen en onderling ervaringen uitwisselen……………
Eén van de geïnterviewden is tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van de tv-programma’s Eigen Huis & Tuin en Green-Kids. Hij vindt een natuurlijke en duurzame moestuin ontzettend belangrijk. Aandacht voor de bodem is volgens hem het uitgangspunt voor een succesvolle oogst. Naast de interviews staat het magazine boordevol recepten en tips om je eigen ecologische moestuin te starten.
Het gedrukte magazine is gratis af te halen voor verspreiding bij particulieren, moestuinen en winkels bij Natuur en Milieufederatie Noord-Holland.
Lees hier online het magazine Proef de Rijke Oogst
Proef de Rijke Oogst is gemaakt door de Brabantse Milieufederatie, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Natuur en Milieu Overijssel en is gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (DuurzaamDoor).