Over ons

Wie zijn wij?

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) is een vereniging en werkt als een onafhankelijke organisatie aan onze missie en visie voor Noord-Holland.

Een groen, gezond en
leefbaar Noord-Holland

Dat is onze visie.
Noord-Holland is een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon, toekomstbestendig milieu. Wij zien een provincie voor ons waar we duurzaam kunnen wonen en werken, waar inwoners van Noord-Holland nu én in de toekomst kunnen genieten van een gezonde en groene leefomgeving.

“We organiseren lokale samenwerking met inwoners, organisaties en de politiek, om op basis van kennis te bouwen aan een groen en gezond Noord-Holland.”

Onze missie

Ons netwerk

MNH is een vereniging en opereert als een onafhankelijke organisatie. We werken samen met inwoners, bedrijven en overheden aan een groene, gezonde en leefbare provincie. MNH heeft een groot netwerk van aangesloten natuur- en milieuorganisaties, lokale energiecoöperaties en andere samenwerkingsverbanden. We maken onderdeel uit van het landelijke samenwerkingsverband van Natuur en Milieufederaties.

Samen staan we sterk

Bij Natuur en Milieufederatie Noord-Holland zijn ruim 100 Noord-Hollandse natuur- en milieuorganisaties aangesloten. Om de leden van de vereniging te ondersteunen werken we met professionele medewerkers en kun je bij ons terecht voor advies en ondersteuning. We voeren verschillende projecten uit op het gebied van duurzame energie biodiversiteit, gezonde leefomgeving en circulaire economie. Zet jij je ook in voor een groen, gezond en leefbaar Noord-Holland? Dan leren wij je graag kennen.

Draag je ons werk een warm hart toe en wil jij je steentje bijdragen? Dan kun je overwegen lid of vriend van MNH te worden en ons jaarlijks te steunen.