Over ons

Over ons

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) is een vereniging en opereert als een onafhankelijke organisatie. We werken samen met inwoners, bedrijven en overheden aan een groene, gezonde en leefbare provincie. MNH heeft een groot netwerk van aangesloten natuur- en milieuorganisaties, lokale energiecoöperaties en andere samenwerkingsverbanden. We maken onderdeel uit van het landelijke samenwerkingsverband van Natuur en Milieufederaties.

Missie

We organiseren lokale samenwerking met inwoners, organisaties en de politiek, om op basis van kennis te bouwen aan een groen en gezond Noord-Holland.

Visie

Een groen, gezond en leefbaar Noord-Holland
Noord-Holland is een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon, toekomstbestendig milieu. Wij zien een provincie voor ons waar we duurzaam kunnen wonen en werken, waar inwoners van Noord-Holland nu én in de toekomst kunnen genieten van een gezonde en groene leefomgeving.

Aangesloten organisaties

Bij MNH zijn ruim 100 Noord-Hollandse natuur- en milieuorganisaties aangesloten. Om de leden van de vereniging te ondersteunen werken we met professionele medewerkers. Je kunt bij ons terecht voor advies en ondersteuning. Ook voeren we projecten uit op het gebied van voedsel, mobiliteit, energie, circulaire economie en natuur. Zet jij je ook in voor een gezond en duurzaam Noord-Holland? Dan leren wij je graag kennen.