Stook je Rijk! Haal de kou uit je huurwoning.

17 september 2014

Stook je Rijk! Haal de kou uit je huurwoning.

Welke Haarlemse corporaties nemen de handschoen op en verbeteren hun woningenbestand? Hoe zorgt de gemeente dat woningcorporaties met klimaatdoelen aan de slag gaan? Welke huurders zitten in het nauw? Wie betaalt de rekening van  woningverbeteringen? Op 30 september organiseren de woonbond en de Milieufederatie Noord-Holland in het Seinwezen de ronde tafel “Stook Je Rijk”.

De gasprijs is in Nederland gekoppeld aan de olieprijs. De afgelopen jaren is daardoor het verwarmen van een woning met gemiddeld 6% per jaar duurder geworden. Wie in een oud en slecht geïsoleerd, huis woont, merkt het meest van de stijgende energieprijzen. Met name in een koude winter kunnen de kosten flink oplopen.

Ook woningen hebben een  energielabel, net zoals koelkasten of auto’s. Label A++ is energieneutraal. De woning heeft dan geen energierekening. Label G is zo lek als een mandje. Je begrijpt dat een huurder in een label-G woning naast de huur ook een forse energierekening heeft. Voormalig minister Elizabeth Spies is daarom in 2012 met de woningbouwcorporaties overeengekomen dat het woningenbestand in 2020 gemiddeld een  energielabel B zal hebben.

Hoe staat het er nu mee?

Op 30 september maken de Milieufederatie en de Woonbond samen in het Seinwezen de balans op. Aan het woord komen woningcorporaties, huurders en de politici van de gemeente Haarlem. Michel Jehae stookt de woordvoerders op om van gedachten te wisselen over woonlasten, energiekosten en het verduurzamen van huurwoningen.

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten over de situatie in Haarlem. Een interessante discussie, als u  actief bent in de lokale Haarlemse politiek, als u een woning huurt bij een woningbouwvereniging of als u werkzaam bent bij een woningbouwcorporatie. De gespreksleider gaat om 20:00 van start. Om 22:00 wordt het debat afgesloten.

Meer informatie of aanmelden van uw komst bij Juriaan Jansen