Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Energiebesparing in de Haarlemse huursector

Energiebesparing in de Haarlemse huursector

Bij deze Stookjerijk-bijeenkomst bespreken Haarlemse corporaties, huurdersverenigingen en raadsleden samen knelpunten en kansen om energiebesparing in de Haarlemse huursector te versnellen.

Datum: dinsdagavond 30 september,
Tijdstip: 20.00 – 22.00
Locatie: Seinwezen, Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
Aanmelding: j.jansen@mnh.nl
Organisatie: Milieufederatie Noord-Holland (MNH) in samenwerking met de Woonbond

Als de energieprijzen stijgen, zijn de woonlasten voor sommigen straks onhoudbaar. De eisen die van Rijkswege aan woningcorporaties worden gesteld leiden er toe dat er soms nauwelijks geld over is om te investeren in het energiezuinig maken van woningen. Hoe gaan de corporaties met dit probleem om? Hoe ervaren huurders dit proces? Worden zij gehoord en betrokken bij renovatie? Welke rol heeft en neemt de gemeente en de politiek?

Het project Stookjerijk vindt wegens succes in 2014 voor de derde maal plaats. In 13 steden worden er weer rondetafelgesprekken over energiebesparing in de huursector georganiseerd. Dit jaar ook in Haarlem!

Haarlemse corporaties, huurdersverenigingen en raadsleden nodigen wij van harte uit om hun ervaringen, knelpunten en kansen van energiebesparing in de Haarlemse huursector te bespreken. De energieprestaties van de corporaties en de doelstelling van de gemeente Haarlem staan ook op de agenda.

Dit jaar zijn er weer Stookjerijk-Trofeeën te behalen voor de best presterende corporatie, huurdersvereniging en gemeente in het project.

Programma Stookjerijk Haarlem 30 september

  • 19.30 uur zaal open
  • 20.00 uur Welkom door Michel Jehae, debatleider, interviewer, milieujournalist,  communicatieadviseur en publicist.
  • 20.10 uur Woonlasten, energiearmoede en oplossingen. Robbert Willé, Energieadviseur van het Energieteam van de Woonbond
  • 20.20 uur Vinger aan de pols, wat zijn de energieprestaties in de Haarlemse? Juriaan Jansen, Milieufederatie Noord-Holland
  • 20.30 uur Drie Rondetafelgesprekken met Haarlemse woningcorporaties, huurdersverenigingen en raadsleden onder leiding van Michel Jehae.
  • 22.00 uur Einde
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF