Eerste editie Nacht van de Noord-Hollandse Natuur 

18 oktober 2022

Eerste editie Nacht van de Noord-Hollandse Natuur

Op donderdag 27 oktober organiseert Natuur en Milieufederatie Noord-Holland de eerste editie van de Nacht van de Noord-Hollandse Natuur in ARTIS. Tijdens dit evenement staat het belang van natuur en donkerte voor het welzijn van mens en dier centraal. De Nacht van de Noord-Hollandse Natuur op donderdagavond 27 oktober is de start van een weekend vol unieke nachtactiviteiten in Noord-Holland. Door heel de provincie kunnen mensen kennis maken met de kracht van de donkere natuur.

Programma 

De eerste editie van Nacht van de Noord-Hollandse Natuur biedt een gevarieerd programma in het ARTIS-Planetarium, met onder andere Singer-Songwriter Tim Knol, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra en neurofysioloog Joke Meijer. De deskundige sprekers geven op eigen wijze hun visie op de kracht van donkerte. Tussen de presentaties door zien we in het ARTIS-Planetarium de sterrenhemel zonder lichtvervuiling en verruimen we onze blik op het universum. Aanvullend ervaren de bezoekers de natuur en donkerte van dichtbij met een korte nachtwandeling door de dierentuin. De avond duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

Nacht van de Noord-Hollandse Natuur 

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Ook heeft te veel kunstlicht een negatief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. Met de Nacht van de Noord-Hollandse natuur vragen we meer bewustzijn voor het belang van donkerte en aandacht om spaarzamer met verlichting om te gaan. Daarnaast genereert de milieufederatie meer aandacht voor Noord-Hollandse nachtnatuur en vergroot ze tegelijkertijd het bereik van de programma’s Nacht van de Nacht en de Nacht van het Wad. Voor het volledige overzicht kan iedereen terecht op de activiteitenkaart van Nacht van de Nacht. Kaarten voor de Nacht van de Noord-Hollandse Natuur zijn verkrijgbaar via ARTIS of bezoek de site van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland voor meer informatie.

Provincie Noord-Holland is sponsor van de Nacht van de Noord-Hollandse Natuur 

Meer informatie?