Nacht van de Noord-Hollandse natuur

Nacht van de Noord-Hollandse natuur

Tijdens de Nacht van de Noord-Hollandse natuur laten we zien hoe belangrijk de natuur en donkerte is voor onze gezondheid en welzijn. Dit doen we door de deelnemers deze bijzondere donkerte te laten ervaren. Zo promoten we de Noord-Hollandse natuur en zorgen we ervoor dat bezoekers ambassadeurs worden van de Noord-Hollandse nachtnatuur.  

Met dit project bouwen we voort op het succes van Nacht van de Nacht en Nacht van het Wad en breiden we dit uit met een uniek jaarlijks evenement in Noord-Holland.

Dit jaar vindt de kick off van de Nacht van de Noord-Hollandse natuur plaats op donderdagavond 27 oktober (19.30 – 22.00 uur) in ARTIS. Hier kun je deze avond het donker leren kennen en zie je hoe belangrijk het donker en de natuur is voor het welzijn van mens en dier. Bovendien is dit het perfecte moment om de Nacht van de Nacht alvast in te luiden, een weekend vol met unieke nachtactiviteiten in Noord-Holland. Door heel de provincie kunnen mensen kennis maken met de kracht van de donkere natuur, neem een kijkje op de activiteitenkaart van Nacht van de Nacht en bekijk wat er te beleven is in Noord-Holland!

Nacht van de Noord-Hollandse natuur

De avond in ARTIS biedt een gevarieerd programma vanuit het ARTIS-Planetarium waar je verzekerd bent van een heldere sterrenhemel. Met onder andere singer-songwriter Tim Knol, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra en neurofysioloog Prof. Joke Meijer. En nog unieker: je krijgt een korte avondwandeling door ARTIS in het donker! Zo ervaar je donkerte en natuur van dichtbij.  

Wil je deze avond niet missen? Bestel dan je kaartje à €15,- p.p. via ARTIS. Kies binnen de ARTIS Academie voor het programma Nacht van de Noord-Hollandse Natuur (onderaan het rijtje) en volg de stappen in het bestelproces. Ben je lid van ARTIS? Dan is je kaartje gratis!

Bestel hier je kaarten

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30    Inloop (koffie, thee, koekje)
19.30 – 19.45    Welkom met o.a. Sijas Akkerman, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Milo Grootjen, ARTIS
19.45 – 20.05    Spreker Bioclock Consortium en ambassadeur Nacht van de Nacht Prof dr. Joke Meijer
20.05 – 20.20    Singer-songwriter Tim Knol
20.20 – 21.00    Korte nachtwandeling door ARTIS-tuin
21.00 – 21.15    Pauze
21.15 – 21.45    Theatermaker Marjolijn van Heemstra
21.45 – 22.00    Singer-songwriter Tim Knol

De kick off van de Nacht van de Noord-Hollandse natuur wordt gesponsord door de Provincie Noord-Holland. 

Meer informatie over dit project? Neem contact op met: