Bescherm de kust, word Baywatcher!

18 januari 2016

Bescherm de kust, word Baywatcher!

Van wie is het strand?

Van de gemeenten,  of van de politieke partijen die het 4 jaar in de gemeenteraad voor het zeggen hebben? Van het grote publiek dat tot nu toe overal langs de kust recreëert? Van slimme projectontwikkelaars en verhuurders die strandhuisjes bouwen en exploiteren? 

De wildgroei ligt in Noord-Holland ook op de loer. Naast de huisjes in Wijk aan Zee, Castricum aan Zee en Julianadorp zijn er meer plannen. Lees ook ons artikel Van wie is het strand 4-03-2015

De landelijke campagne Bescherm de kust is nu gestart. Je kunt je hier aanmelden als Baywatcher en bouwplannen doorgeven.

 

 

NatuurmonumentenNatuur en Milieufederatie Zuid-HollandZMf (Zeeuwse Milieufederatie)Het Zeeuwse LandschapZuid-Hollands LandschapStichting DuinbehoudWereld Natuur FondsDe WaddenverenigingLandschappenNLLandschap Noord-HollandVogelbescherming NederlandVereniging Kust & ZeeStichting De NoordzeeNatuur en Milieufederatie Noord-HollandMilieufederatie FrieslandNatuur en Milieufederatie Groningen

Donderdag 14 januari 2016 stuurden de zes initiatiefnemers met steun van nog eens zeven natuurorganisaties een brief aan de Tweede Kamer (PDF, opent in een nieuw venster). Dinsdag 19 januari wordt de petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

Lees meer op https://beschermdekust.nl/