Groen in de Buurt – Heiloo, Bergen en Castricum

Groen in de Buurt – Heiloo, Bergen en Castricum

Op deze pagina vind je alle informatie over Groen in de Buurt in Heiloo, Bergen en Castricum

Groen in de Buurt is een programma waarin groene bewonersinitiatieven van idee tot uitvoering worden gebracht. Wij helpen bij het uitwerken van de plannen, het geven van ecologisch advies en materiaal voor de uitvoering. Zo kun je snel aan de slag met jouw idee.

Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland voeren het programma gezamenlijk uit. De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo, Bergen en Castricum hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Bewoners uit deze gemeenten (inclusief de dorpen) kunnen meedoen aan dit project.

Wat is een klimaatbestendige buurt?

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de bewoners. Bloembakken, nieuwe perken en boomspiegels maken het straatbeeld al fleuriger én kunnen ervoor zorgen dat de wijk beter bestand wordt tegen extreem weer. Zo kan er door tegels te verwijderen bij grote regenbuien meer water weglopen in de bodem. Bomen en planten zorgen voor meer verdamping en voor verkoeling bij droog en heet weer. De wijk wordt zo ook aantrekkelijk voor insecten, vlinders en vogels. En slot: het is hartstikke gezellig om samen met je buren de handen uit de mouwen te steken.

Voorwaarden

Er worden verschillende voorwaarden gesteld aan initiatieven die vanuit dit project budget en advies krijgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er draagvlak is in de wijk, dat er afspraken met de gemeente worden gemaakt over het beheer én dat het initiatief bijdraagt aan klimaatadaptatie.

Klik hier om te voorwaarden te bekijken

Hoe doe ik een aanvraag?

Je kan via onderstaande link een aanvraag indienen. Je wordt daarmee doorgestuurd naar de website van Landschap Noord-Holland. Daar kun je zien in welk format je de aanvraag moet indienen en welke informatie je moet aanleveren. Zo vragen we onder andere om een handtekeningenlijst, foto’s, een plattegrond en een begroting. Heb je advies nodig bij het maken van het projectplan en de begroting? Neem dan contact op met Minella Haazelager via minella@mnh.nl.

Profiel Mandy Schouws

Mandy Schouws

Projectleider Duurzame Energie en Gezonde Leefomgeving

06-19726539 E-mail

Wil je jouw groene idee voor je buurt realiseren?

Je kan via deze link een aanvraag indienen