Webinar Burgerparticipatie in klimaatadaptatie

Webinar Burgerparticipatie in klimaatadaptatie

15 februari 2024 - 15 februari 2024
13.00 uur - 14.00 uur

  • Organisatie: Samen Blauwgroen en Netwerk Groenblauwe Gemeenten

Webinar Burgerparticipatie in klimaatadaptatie

Hoe kan burgerparticipatie bijdragen aan een klimaatbestendige omgeving? Hoe stimuleer en faciliteer je burgerparticipatie, welke houding vraagt dit aan overheden en hoe pak je dit in de praktijk aan? Binnen één uur word je meegenomen in het antwoord op deze vragen vanuit zowel het onderzoek als de praktijk.

Jean-Marie Buijs van HZ University of Applied Sciences neemt je in sneltreinvaart mee door de resultaten van een tweejarig onderzoek waar een breed onderzoeksconsortium bestaande uit vier hogescholen, vijf bemeenten en twee waterschappen van begin 2019 tot eind 2021 in tien ‘living labs’ antwoord heeft gezocht op precies deze vragen.

Melvin Thille van woningcorporatie Parteon maakt de vertaalslag naar de praktijk en deelt de gevolgde route en geleerde lessen in de realisatie van de Tiny Food Forest in Zaandijk, waar samen met de inwoners een kaal hondenuitlaatveldje is omgetoverd tot klimaatbestendige en voedselproducerende ontmoetingsplek. Hoe is het idee ontstaan? Welke rol hebben de inwoners gehad en welke verschillende partijen waren bij het project betrokken? Tegen welke problemen zijn ze aangelopen en welke lessen kunnen hieruit worden getrokken?

Nieuwsgierig en leergierig geworden? Schuif dan online aan bij dit webinar op donderdag 15 februari van 13:00 tot 14:00 waar voldoende tijd is voor interactie en het beantwoorden van je vragen.

Aanmelden

Deze kennissessie organiseren we samen met Netwerk Groenblauwe Gemeenten en Samen Blauwgroen.

Netwerk Groenblauwe Gemeenten is een initiatief van Stichting Steenbreek, Provincie Noord-Holland en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland.

Terug naar agenda

Webinar Burgerparticipatie in klimaatadaptatie

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands