Bijeenkomst RES in Noord-Holland Zuid

Bijeenkomst RES in Noord-Holland Zuid

27 januari 2020
18.30 uur - 21.00 uur

Bijeenkomst RES in Alkmaar of Zaandam

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst over de Regionale Energie Strategieën (RES). Wat houdt RES precies in en wat is onze inzet binnen dit proces. We organiseren hiervoor twee bijeenkomsten. Eén voor de regio Noord-Holland Noord op dinsdag 21 januari in Alkmaar en één voor de regio Noord-Holland Zuid op maandag 27 januari in Zaandam. De bijeenkomsten starten om 18.30 en duren tot 21.00 uur.

U kunt zich met deze link aanmelden voor de bijeenkomst in Alkmaar op 21 januari

U kunt zich met deze link aanmelden voor de bijeenkomst in Zaandam op 27 januari

Opwekking duurzame energie

In het Klimaatakkoord, dat deze zomer is gepresenteerd, zijn doelstellingen vastgelegd voor het opschalen van de opwek van duurzame energie. Hiervoor worden RESsen opgesteld, waarin wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de opwekking en inpassing van duurzame energie in de regio.

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en de Vereniging Energie Coöperaties en -Initiatieven Noord-Holland werken momenteel samen aan de organisatie van verschillende activiteiten rondom deze energiestrategieën, zoals bijeenkomsten rond thema’s als ruimtelijke inpassing en de mogelijkheden van lokaal eigendom.

We horen graag uw ideeën

Op deze bijeenkomsten informeren we u over de Energie Strategieën en onze inzet binnen dit proces. Tijdens deze avonden horen we graag uw ideeën, zorgen en aanbevelingen. Ook brengen we u op de hoogte van wat u kunt doen om uw stem te laten horen. Natuur- en landschapsorganisaties, leden van energiecoöperaties en initiatieven komen samen om in gesprek te gaan over onze gedeelde ambities in de RES.

Het voorlopige programma van de avonden ziet er als volgt uit:

18.30 Inloop

19.00 Start, introductie en welkom

19.05 Presentatie over het RES proces (door regio coördinator)

19.25 Presentatie over participatiecoalitie in regio

19.45 Korte pauze, koffie en thee

20.00 Deelsessies

20.30 Samenvatting en plenaire conclusies

20.45 Deelname aan ateliers en werkgroepen

21.00 Afsluiting

Locatie

De locatie in Alkmaar is: Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, 1811 KC Alkmaar. De locatie is met het openbaar vervoer bereikbaar, op ongeveer tien minuten lopen van Station Alkmaar, of als alternatief met de bus vanaf Station Alkmaar naar de halte Kerkplein. U kunt parkeren in parkeergarage De Vest.

De locatie in Zaandam is: Café Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, 1502 BA Zaandam. De locatie is met het openbaar vervoer bereikbaar, op tien minuten lopen van Station Zaandam, of als alternatief met de bus vanaf Station Zaandam naar de halte Gedempte Gracht. U kunt parkeren op de parkeerplaats naast het café.

 

Terug naar agenda

Bijeenkomst RES in Noord-Holland Zuid

Jan Sijbrandsteeg 12, 1502 BA Zaandam, Netherlands