Greenspot Buurtschap Crailo
Samen meer werk maken van onze groene toekomst
Binnen het project Greenspots Buurtschap Crailo streven wij naar de verbetering van de biodiversiteit in Buurtschap Crailo en het overdragen van meer kennis en enthousiasme voor de natuur onder (toekomstige) bewoners en bedrijven. Verschillende initiatieven dragen hier aan bij. Zo inspireren wij bezoekers om een grotere soortenrijkdom in de eigen tuin te creëren. Dit doen we door het organiseren van vogel-, kikkersafari’s, workshops en lezingen. Maar ook door de verkoop van wilde planten en biologische moestuinplanten, inzaaiacties, composteerworkshops, operatie steenbreek, hulp bij de aanleg van groene daken en gevels en bijvoorbeeld het maken van mezennestkasten ter bestrijding van de eikenprocessierups. Ook worden er bij deze Greenspot insecten en 42 soorten bonen (eiwittransitie) gekweekt, zijn er wormenhotels en een Bijenschans (in overleg met Wageningen Universiteit vanwege de varoabestendige bijen).
Deze initiatieven dragen bij aan het besef dat we goed voor de natuur moeten zorgen. De Groene Afslag en de AltijdWerkplaats zetten zich hier samen actief voor in. Dat doen wij door “Samen meer werk te maken van onze groene toekomst”. ‘Samen’ door meer werk te creëren, altijd voor iedereen, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij ieders unieke bijdrage vooral duurzaam en groen wordt ingezet.
Wat is er nodig?
Wij willen meer kennis en kunde in huis halen over hoe een grotere soortenrijkdom van zowel flora als fauna gerealiseerd kan worden. Voor zowel de korte als lange termijn. Daarnaast zoeken wij als Greenspot Buurtschap Crailo aansluiting bij andere initiatieven uit de omgeving.
Heb je expertise over flora en/of fauna, heb je interesse om bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit of wil je meedenken met onze initiatieven, laat het ons weten via post@altijdwerkplaats.nl.
Meer informatie
Ontwikkelingen Buurtschap Crailo
Meer informatie over andere Greenspots vind je hier.
Meer informatie over Greenspots?
Minella Haazelager
Projectleider Biodiversiteit