Greenspot Bee Heroes Vijfhuizen

Samenwerken voor de bij

De vrijwilligersgroep van Bee Heroes, in Vijfhuizen Haarlemmermeer, zet zich sinds 2013 in voor de bijen op het forteiland van het Kunstfort en op drie locaties in het dorp.

BeeHeroes
Vrijwilligersgroep Bee Heroes

Bee Heroes is een project voor, door en over bijen én mensen. Met dit project biedt het team een divers programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, scholen, ouders met kinderen en andere geïnteresseerden. Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is ‘bijenbeplanting’ zoals krokussen, een kruidenbed, een klimop en een wimperlinde. Daarnaast onderhoudt de vrijwilligersgroep in het dorp Vijfhuizen 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden. Bee Heroes Vijfhuizen hoopt naast de bestaande groep zoveel mogelijk jongeren en vrijwilligers actief in te kunnen zetten bij het inzaaien en het beheer van de velden.

BeeHeroes
Vrijwilligersgroep zijn de velden aan het inzaaien. Foto: Kunstfort Project: Bee Heroes

Wat is er nodig?

De groep wil zoveel en zo goed mogelijk de lokale biodiversiteit in de velden vergroten. Hiervoor is in ieder geval een slimme continuering van het beheer nodig. De werkdagen zijn voor wat betreft de bijdragen van de vrijwilligers flexibel. Zowel in tijd als in type werkzaamheden. Denk aan wieden, het maaisel afvoeren met harken, bij-wateren, bij-planten, bij-zaaien en struwelen aanleggen.

Ook helpen?

Wil jij de bestaande groep ondersteunen en ook af en toe de handen uit de mouwen steken voor onze lokale biodiversiteit? Het is leuk en divers werk, de sfeer in de groep is ontspannen en gezellig en je kunt zelf aangeven wanneer je wil helpen.

Meer weten?

Volg BeeHeroes op Instagram voor meer nieuws en leuke informatie over het project of kijk op hun website www.beeheroes.nl. Meer informatie over de andere Greenspots vind je hier.

Meer informatie?

Profiel Minella Haazelager

Minella Haazelager

Projectleider Biodiversiteit