Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Schiphol

Schiphol

Schiphol

Vliegensvlug, lekker op vakantie, of voor je werk weg. Vanaf Schiphol is dat snel te realiseren en dat kun je zeker blijven doen. Met die vluchten is onze luchthaven een belangrijke economische factor in onze regio geworden. Maar de groei van Schiphol heeft ook een keerzij. Schiphol drukt een grote stempel op het leefklimaat in Noord-Holland.

Niet alleen hebben veel bewoners van Noord-Holland overlast van het vliegverkeer, maar ook het verkeer op de weg van en naar Schiphol belast het milieu. Het directe en indirect ruimtebeslag (o.a. het beperkingengebied) van Schiphol is enorm (ruim 400 km2). Anderzijds is Schiphol een belangrijk economisch kerngebied binnen de metropoolregio Amsterdam.

Omgevingsraad

Over hoe het nu verder moet met de ontwikkeling van Schiphol in relatie tot haar omgeving zijn de komende jaren belangrijke besluiten te verwachten. Vanaf 1 januari 2015 is de Omgevingsraad Schiphol het podium waar alle vraagstukken, belangen en partijen rond de ontwikkeling van Schiphol en omgeving bij elkaar komen. Betrokken partijen zijn overheden, de luchtvaartsector, bewoners en branche organisaties. Ook de Milieufederatie Noord-Holland heeft zitting in de Omgevingsraad. Dat doen we om afspraken te maken en om partijen aan die gemaakte afspraken te houden. Onderwerpen die aan de orde zijn gekomen zijn onder andere nieuwe voorstellen voor hinderbeperking, stroomlijning informatievoorziening Schiphol, wet- en regelgeving nieuw normen-en handhavingsstelsel.

logo omgevingsraad Schiphol

Wie wil meedenken over de toekomst Schiphol en omgeving?

De Milieufederatie houdt u op de hoogte van onze ervaringen in de Omgevingsraad. Wij willen graag van u horen hoe u denkt over het onderwerp: wonen in relatie tot de geluidsoverlast en aantasting van de luchtkwaliteit door de luchthaven. Volgens de cijfers van de provincie moeten er in de Metropoolregio tot 2030 nog ruim 150.000 nieuwe woningen bijgebouwd worden. Moeten deze woningen  in de toekomst dichter bij Schiphol gebouwd worden of juist niet? Voor deze en andere vragen kunt u contact opnemen met Natuur en Milieufederatie Noord-Holland: mnh@mnh.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Provincie Noord Holland
Nationale Postcode Loterij
CBF