Bestuur

Bestuur

Het bestuur fungeert als een “bestuur op afstand” en geeft de kaders aan waarbinnen de directie mandaat tot handelen heeft. De directie is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de werkorganisatie. De directie stelt jaarlijks een werkplan met begroting op, waarin onder meer de gewenste resultaten, begrote kosten en beoogde financiering per project zijn vastgelegd. Het Bestuur toetst dit werkplan met begroting en stelt dit vast. Het Bestuur vergadert minstens vier keer per jaar en bestaat momenteel uit zes leden.

Ria Zonneveld
Voorzitter

Van huis uit jurist, ben ik mijn werkende bestaan ooit begonnen bij het Ministerie van Landbouw (LNV). Ik heb sindsdien op heel veel verschillende plekken gewerkt, vooral in de rol van interimmanager waar ik organisaties help die in zwaar weer zitten. Mijn opdrachten spelen zich altijd af binnen het (semi) publieke domein; dat vind ik ook leuk omdat het maatschappelijke decor dan altijd dichtbij is. In dat decor speelt de kwetsbaarheid van onze leefomgeving de laatste jaren een steeds nadrukkelijker rol. In mijn dagelijks leven probeer ik door bijvoorbeeld zonnepanelen, vegetarisch te eten en weinig te vliegen mijn voetafdruk te beperken. Graag zet ik ook mijn professionele ervaring in om bij te dragen aan een leefbare wereld: daar hoop ik als bestuurslid van MNH aan te kunnen bijdragen.

Helene van Zutphen
Secretaris

Als bestuurslid van deze prachtige Natuur en Milieufederatie wil ik meebouwen aan een duurzaam Nederland. In mijn huidige functie als directeur van NederlandSchoon ben ik continue bezig met de verbetering van een zwerfafval vrije openbare ruimte en de beleving daarvan. De kennis die ik heb verworven over het verbinden van bedrijfsleven, overheid en burgers zet ik in bij MNH. Daarnaast kijk ik met een marketing- en communicatieblik naar alle toenemende activiteiten.”

Kees Buskermolen
Penningmeester

Ik ben opgeleid tot biologieleraar en ik heb 20 jaar lesgegeven. Verder ben ik altijd actief geweest bij Codename Future, heb ik Stichting Milieu Educatie Politiek (MEP) in Aalsmeer opgericht (waarvoor ze destijds een prijs van MNH kregen) en ben ik voorzitter geweest van progressief akkoord Aalsmeer (PACT). Op dit moment doe ik vrijwilligerswerk als toezichthouder voor het Oosteinderpoelgebiedland.

Annemarie ter heijneAnnemarie ter Heijne
Penningmeester

Boeiend, belangrijk en impactvol vind ik het werk van de Natuur en Milieufederatie. Ik draag daar graag aan bij; voor de natuur en het landschap en voor de organisatie. Al jaren zet ik mij in voor het voortbestaan van de natuur in Noord Holland. In mijn werkzame leven ben ik manager binnen de zorg en publiek domein. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol.  Mijn rol bestrijkt diverse thema’s op het gebied van milieubeleid, circulair inkopen en afval- en energiebeheer. Mijn kennis, vaardigheden en ervaring op bestuurlijk gebied zet ik graag in om de MNH verder te helpen.

carmen capendale

Carmen Capendale
Algemeen bestuurslid

In 2020 afgestudeerd wil ik graag betrokken blijven bij relevante maatschappelijke vraagstukken. Daarom kijk ik met veel plezier uit naar de komende jaren in het bestuur van Natuur en Milieufederatie. In mijn laatste jaar van de master Earth Sciences heb ik onderzoek gedaan naar transities en in het bijzonder de werking van online platformen. Daar heb ik kennis gemaakt met dit complexe systeem en heb ik de drivers en barrières leren kennen die invloed uitoefenen op de verbindende functie van een online platform.

Marijn van der Laan
Algemeen bestuurslid

Doener, ideeën generator, verbinder, ondernemer, denkt in oplossingen. Niet bang om zelf ook de armen uit de mouwen te steken. Passie voor duurzaamheid en circulariteit. Gewerkt in vele hoedanigheden, van kok/bedrijfsleider in kasteeltje in Zwitserland, tot marketing professional & leidinggevende in de reiswereld en culturele sector. Uiteindelijk mijn plek gevonden in de groene sector, in ontwikkeling van duurzame voedselsystemen (van grond tot mond) en een gezonde groene leefomgeving, door educatie en projecten. Eerst in Zuid Oost Azië vanuit een eigen bedrijf in Jakarta en momenteel werk ik als Directeur Ontwikkeling en Innovatie voor de Aeres groep. Een groene kennisinstelling met onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële dienstverlening op VMBO, MBO, HBO niveau.

Ik ben geboren (Schoorl) en getogen (Blokker) in Noord Holland. Ik hoop, na vele omzwervingen en het verzamelen van kennis en een netwerk, door het bestuurslidmaatschap mijn steentje bij te dragen aan de MNH doelstellingen en activiteiten in het mooie Noord Holland.