Luchtvaart

Luchtvaart

Lekker op vakantie of vliegen voor je werk: dat gaat vliegensvlug vanaf Schiphol. De luchthaven is een belangrijke economische factor in onze regio en zorgt voor werkgelegenheid. Maar de groei van Schiphol heeft ook een keerzijde.

Tegen de groei van Schiphol

De luchthaven drukt namelijk een grote stempel op het leefklimaat in Noord-Holland. Zo ervaren omwonenden geluidsoverlast, overdag en ‘s nachts. Maar het blijft niet bij geluid. Vliegbewegingen zorgen voor een grote belasting op het milieu en fijnstof heeft negatieve effecten op de gezondheid. Wij zetten ons daarom in om verdere groei van Schiphol tegen te gaan. Zo hebben we zitting in de Maatschappelijke Raad Schiphol waarmee we erop toezien dat betrokken partijen zich aan de afspraken houden. Bovendien dragen we met acties en campagnes bij aan een gezonder en prettiger leefklimaat.

Eerlijk over Vliegen

Ook ontwikkelden we de site Eerlijk over vliegen waarop alle feiten over het vliegen zijn verzameld. Geen valse claims, wel eerlijke metingen en heldere analyses van uitspraken door de luchtvaartsector en politiek. Als we eerlijk zijn over vliegen, dan kunnen we alleen maar concluderen dat het vliegverkeer in Nederland niet verder kan groeien.

Vragen? Neem contact met ons op

Alle nieuwsberichten over dit thema