Eerlijk over Vliegen

Eerlijk over Vliegen

Eerlijk over Vliegen is een site ontwikkeld door MNH waarop alle feiten over het vliegen zijn verzameld: geen valse claims, eerlijke metingen en heldere analyses van uitspraken die door de luchtvaartsector en politiek worden gedaan. Als we eerlijk zijn over vliegen, dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat het vliegverkeer in Nederland niet verder kan groeien.

Alle feiten op een rij

Op ‘Eerlijk over vliegen’ komt alles samen. We zetten feiten op een rij en laten een top 10 zien waarin halve waarheden en niet nagekomen beloftes aan de kaak worden gesteld. We maken ons sterk om de echte feiten over vliegverkeer boven tafel te krijgen. Feiten met betrekking tot onder meer fijnstof, economie, geluidshinder en klimaat komen aan bod en zijn onderbouwd door deskundige onderzoeken.

Onze rol in de luchtvaart

Niet alleen Schiphol maar ook de andere luchthavens in ons land kunnen niet meer groeien als serieus werk wordt gemaakt van het klimaatakkoord van Parijs. Maar ook wat betreft geluidsoverlast zit het vliegverkeer aan de grenzen. En bij nog meer vluchten is de veiligheid in de lucht niet meer te garanderen. Wij zetten ons in om verdere groei van de luchtvaart tegen te gaan en dragen bij met acties en campagne aan een gezonder en prettiger leefklimaat voor omwonenden en omgeving. We verbinden, versterken en ondersteunen overheden, luchtvaartsector, natuurorganisaties, geïnteresseerden en bewonersorganisaties uit heel Nederland die tegen ongewenste ontwikkelingen zijn op het gebied van vliegverkeer. Want als we eerlijk zijn over vliegen, dan moeten we concluderen dat het vliegverkeer in Nederland niet verder kan groeien. Eerlijk over vliegen wordt ondersteund door Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederaties in Nederland.

Meer informatie over Eerlijk over vliegen?

Met jouw hulp voeren we onderzoeken uit waarmee we de luchtvaart een gezondere richting op kunnen sturen