Verduurzaam jouw wijk met een gezamenlijke inkoopactie

Verduurzaam samen je wijk

Veel woningeigenaren denken na over het energiezuiniger maken van hun huis, of dat nou is vanwege hoge energieprijzen, het milieu, comfort of gepland onderhoud. Het kan alleen best een uitdaging zijn om te vinden wat bij jouw situatie past. Daarom kan het fijn zijn om samen met je buren te kijken naar de mogelijkheden! Wij kunnen je verder helpen met een gezamenlijke inkoopactie van betrouwbare, duurzame en betaalbare energiemaatregelen.

Wat is een inkoopactie?

Bij een inkoopactie koop je samen met je buurt energiemaatregelen bij een leverancier. Denk aan groene daken, (natuurlijke) vloerisolatie, zonnepanelen of warmtepompen. Hierdoor krijg je vaak een beter aanbod dan wanneer iedereen dit voor zichzelf koopt. Door dit met enkele buurtgenoten te organiseren voor de hele buurt, help je ook woningeigenaren die hier zelf geen tijd voor hebben.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk buurtgenoten bekend zijn met jouw inkoopactie kun je deur-tot-deur acties, buurtborrels en warmtescan safari’s organiseren.

Een lagere energierekening voor jou én jouw buur!

Wat bieden wij?

 • Een professionele begeleider die adviseert en ondersteunt bij de communicatie, activiteiten en het ontwikkelen en uitbouwen van jouw initiatief;
 • Budget voor bijvoorbeeld warmtescans, blowerdoortesten of een buurtborrel om je initiatief een kickstart te geven;
 • Informatie over hoe je een collectieve inkoopactie aanpakt
 • Plezier en fijn contact met je buurtgenoten!

 

Ook in jouw buurt aan de slag?

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kom ik in aanmerking voor gratis begeleiding?
  Je komt in aanmerking wanneer je je met minimaal 2 buurtgenoten aanmeldt. Ook bestaande bewonersinitiatieven en energiecoöperaties zijn welkom om mee te doen. Ben je alleen? Laat het ons weten, dan kijken wij of wij jou kunnen helpen aan mede enthousiastelingen.
 • Wat wordt er van mij verwacht?
  We verwachten dat je gedreven bent om aan de slag te gaan voor jouw buurt en daarvoor andere buurtgenoten wil enthousiasmeren. Je bent bereid om je in te zetten om een concreet resultaat te behalen, bijvoorbeeld 36 huizen die energiebesparende maatregelen hebben genomen.
 • Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
  Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging per mail. Vervolgens neemt een van onze projectleiders binnen vijf werkdagen contact met je op.
 • Zijn hier kosten aan verbonden?
  Nee, de begeleiding is geheel kosteloos. Daarnaast krijg je van ons budget voor bijvoorbeeld warmtescans, blowerdoortest of een buurtborrel.

 

 

 

Het organiseren en begeleiden van gezamenlijke inkoopacties doen de Natuur en Milieufederaties in samenwerking met Klimaatstichting HIEREnergie SamenLSA Bewoners en Stichting Buurkracht. Samen vormen deze vijf maatschappelijke organisaties de Participatiecoalitie en zetten zij zich in voor een door bewoners gedragen energietransitie. Eentje waarbij bewoners nauw betrokken zijn en natuur hoog op de agenda staat. Wij geloven dat dát de weg is naar een duurzame energievoorziening.

 

Meer informatie?

Profiel Mandy Schouws

Mandy Schouws

Projectleider Duurzame Energie en Gezonde Leefomgeving

06-19726539 E-mail