Aan de boerentafel

Project | Thema: Biodiversiteit

Aan de boerentafel

Aan de boerentafel is een reeks diners bij Noord-Hollandse boeren met als doel om burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen. Dit stimuleert consumenten om vaker duurzaam en lokaal geproduceerde producten te kopen. Het project is onderdeel van het thema natuurinclusieve landbouw, een vorm van landbouw die op alle fronten rekening houdt met de natuur.

Dit is een afgerond project. Verder praten? Neem contact met ons op!

Lokale en natuurvriendelijke producten

Steeds meer mensen willen seizoensgebonden, lokale en natuurvriendelijke producten. Het aantal verkooppunten voor deze producten is ook groeiend. Toch ervaren boeren een grote afstand tussen hen en de consument. Uit onderzoek blijkt ook dat boeren zich afvragen hoe zij hun natuurvriendelijke product kunnen overbrengen aan consumenten.

Verbinding tussen consument en boer

Aan de boerentafel maakt deze verbinding tussen de consument en de boer. Door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen ontstaan ideeën. Deze vormen een leidraad voor het ontwikkelen van concepten die de vraag naar lokale en duurzame producten uit Noord-Holland stimuleren. De diners staan in het teken van proeven, beleven en inspireren. Uiteraard worden er puur Noord-Hollandse producten voor gebruikt en als het kan zelfs direct van het boerenland.

Deze boerendiners zijn mogelijk gemaakt door GroenKapitaal en Provincie Noord-Holland.

Wil je al het nieuws over MNH projecten in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief