Zijn we Sea blind? Kom 22 april naar Amsterdam

7 april 2016

Zijn we Sea blind? Kom 22 april naar Amsterdam

Havens zijn aan het verduurzamen, maar de scheepvaart wordt nog gezien als een sector die bijzonder vervuilend is. De internationale zeescheepvaart is verantwoordelijk voor een groot deel van de luchtvervuiling in Europa. Terwijl de uitstoot van giftige stoffen op het land daalt, neemt de emissie door schepen toe. En hoewel de uitstoot door schepen vooral op zee plaatsvindt, is de internationale scheepvaart de grootste bron van vervuilende en verzurende neerslag op het land. Veel van de uitgestoten stoffen verspreiden zich over grote afstanden, en 70% van de scheepvaart speelt zich binnen 400 km van de kust af.

22 april 2016 Amsterdam from bernice notenboom on Vimeo.

Op 22 april kunt u in Amsterdam over dit onderwerp uw licht opsteken via de film Sea Blind.

SeaBlind vertelt een nog weinig bekend maar fascinerend verhaal en is een remedie tegen onze “Zee Blindheid”. Na Sea Blind volgt een discussie met game changers en besteden we aandacht aan de visie 2030 van de Amsterdamse haven.

U kunt met een speciale korting van 60% voor vrienden van de Natuur en Milieufederatie naar Seablind Amsterdam op 22 april. (kaarten 14 euro i.p.v. 35) Meld u hier aan en voer de code MNF in.

Programma

18:00 Welkom ( Seablind drankje, hapje)

18:30 –  19:00 Scheepvaart quiz – Wat weet u van de scheepvaart?

19.30 – 20:30  Sea Blind Documentary – the price of shipping our stuff

20:30 – 21:00 Interactief debat, Visie Amsterdam 2030

Na de film is er een debat met Bernice Notenboom ( Klimaatjournaliste), Dirk Kronemeijer (Goodfuels), Scott Kenedy (OpenLabel), Michiel de Brauw ( financial director Havenbedrijf Amsterdam), Sven Jense ( Amsterdam Fossielvrij) en het publiek over hoe de Amsterdamse haven fossiel vrij wil zijn in 2030.

Locatie: Undercurrent
Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam
R
oute en/of parkeren:

  • Het NSDM pontje vertrekt iedere 15 minuten van Centraal Station. De vaartijd is 14 minuten en daarna is het 5 minuten lopen naar de locatie.
  • Undercurrent heeft een grote parkeerplaats. Parkeren is gratis.

Vragen of opmerkingen: info@seablind.org