Video: zo ontwerp je samen met de omgeving een Energietuin

28 augustus 2023

Video: zo ontwerp je samen met de omgeving een Energietuin

Het begint allemaal met een leeg vel, letterlijk. Want bij participatief ontwerpen ga je samen met omwonenden en andere lokaal betrokken groepen vanaf het allereerste begin aan de slag met het ontwerp van een Energietuin. Maak kennis met deze methode in de vierde informatieve video uit de reeks ‘Energietuinen van A tot Z’.

Participatief ontwerpen: zo doe je dat

Door participatief te ontwerpen, bepalen we samen met de omgeving de inrichting van het terrein. Dit doen we niet alleen omdat betrokkenheid van de omgeving leidt tot snellere processen, maar vooral ook omdat de kennis over een gebied vaak lokaal aanwezig is. Door samen te werken met lokale organisaties en inwoners zorg je voor een ontwerp dat goed aansluit bij het landschap.

In de video ‘Participatief ontwerpen’ gaan we op bezoek bij de toekomstige Energietuin de Noordmanshoek en geven we tips om samen met de omgeving te ontwerpen. In het bijbehorende informatieblad lees je welke stappen je kunt volgen en geven we je nog meer concrete adviezen.

Download informatieblad

Tags:

Energietuinen van A tot Z

Bij Energietuinen willen we jou graag inspireren om zélf aan de slag te gaan. Maar hoe kom je tot een Energietuin? Met de videoreeks ‘Energietuinen van A tot Z’ helpen we jou op weg. Bij iedere video hoort een informatieblad, waarbij dieper wordt ingezoomd op het onderwerp en waarin je handige tips vind. De serie wordt het komend halfjaar aangevuld met nieuwe afleveringen.

Bekijk ze allemaal