Stagiaire Eva onderzoekt vliegalternatieven

8 maart 2018

Stagiaire Eva onderzoekt vliegalternatieven

Schiphol is de afgelopen jaren sterk gegroeid en die trend zal in de komende jaren naar verwachting doorzetten. Wij maken ons sterk om deze groei zoveel mogelijk te beperken. Stagiaire Eva Ballieux is derdejaars studente Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. Tot eind april onderzoekt ze voor ons welke Europese steden prima met de trein te bereiken zijn in plaats van met het vliegtuig. En hoeveel Co2-uitstoot daarmee kan worden vermeden.

Graag stellen we Eva Ballieux aan u voor. Sinds begin februari is zij stagiaire bij Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Ze is derdejaars studente Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. De opleiding gaat in op vrijwel alle aspecten van klimaatverandering in de stedelijke omgeving. De thema’s klimaatverandering, energie, water, mobiliteit, beleid en duurzaam bouwen komen aan bod. De onderzoeksopdracht die zij hier mag uitvoeren is dan ook goed in lijn met haar opleiding.

Zelf woont ze heel dichtbij de Polderbaan en ze ervaart dat over de jaren de overlast steeds erger is geworden. Ook vindt ze het klimaataspect van de luchtvaart een duidelijke reden dat Schiphol niet meer zou moeten groeien. Naast dat de opdracht zeer actueel is, sluit hij ook goed aan met de praktijk, haar bevindingen zullen worden gebruikt in de campagne ‘Eerlijk over vliegen’ die MNH is gestart om de discussie rondom de groei van Schiphol om eerlijke banen te leiden.