Pennemes eerste ‘vriend’ MNH

21 januari 2015

Pennemes eerste ‘vriend’ MNH

Zorgcentrum Pennemes en Milieufederatie Noord-Holland gaan duurzame vriendschap aan

Op 19 januari  bevestigden beide organisaties feestelijk hun bijzondere vriendschap.

pennemes

Een zo op het oog vreemde combinatie:  een verzorgingscentrum voor ouderen en een kritische milieuorganisatie. Vanuit de huidige maatschappelijke ontwikkelingen een minder vreemde samenwerking.

Een duurzame provincie komt er alleen als de belangen van natuur, mensen en economie in samenhang worden afgewogen. MNH zoekt al 45 jaar naar de optimale balans tussen deze verschillende aspecten van het samenleven in onze provincie. De Milieufederatie opereert als een spin in het web van een groot en breed netwerk met een goed oog voor de belangen van alle betrokkenen. Dus niet alleen een netwerk van groene en natuur-en milieu organisaties. Maar ook een netwerk met steeds meer bedrijven en organisaties die zich realiseren dat de samenwerking van Mens, Milieu en Bedrijf een voorwaarde is voor een gezonde en duurzame samenleving.

De Milieufederatie wil graag met deze organisaties vriendschap sluiten.  Een vriendschap waarin je elkaar scherp houdt, voor een duurzaam Noord-Holland.

Het Pennemes is zo’n organisatie. In de zorg worden de budgetten krapper en de opgaven groter. Het Pennemes ziet juist kansen door het samenbrengen van hun zorgdoelen en de zorg voor natuur en milieu. Vergeten groenten blijken voor mensen met alzheimer namelijk herinneringen op te wekken! Zonnepanelen op het dak verlagen de energielasten. Een daktuin biedt mensen uitzicht en de keuken maakt gebruik van eigen kruiden. De buurt komt over de vloer. Mensen die moeilijk de arbeidsmarkt betreden krijgen een zinvolle dagbesteding, kortom: Het Pennemes is goed voor de buurt. En dat willen ze graag zichtbaar maken door deze vriendschap aan te gaan.