Nacht van de Nacht – 29 oktober

7 juni 2022

Nacht van de Nacht – meld jouw activiteit aan en vier De Nacht

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op 29 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van donker voor alles dat leeft.

Voor de 18e keer organiseren de Natuur en Milieufederaties Nacht van de Nacht. Een campagne met als doel lichtvervuiling tegen te gaan en Nederland dus donkerder en daarmee duurzamer te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten.

Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Voorgaande jaren trokken de evenementen duizenden bezoekers. De Nacht leeft!

Doe mee

De afgelopen jaren werden honderden evenementen door het hele land georganiseerd, van (nacht)fotografie, nachtelijke wandelingen, dineren bij kaarslicht bij een restaurant bij jou in de buurt, tot vaartochten, het beklimmen van kerktorens en andere nachtelijke activiteiten. Doe jij dit jaar ook mee en organiseer je zelf een evenement? Meld jouw activiteit dan gratis aan op onze website.

Heb je vragen over het organiseren van een Nacht van de Nacht-evenement bij jou in de buurt, neem dan contact op met de Nacht van de Nacht-coördinator in jouw provincie. Hier kun je vinden wie dat is.

Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens de Nacht van de Nacht, maar weet je niet zo goed wat dan? Laat je inspireren! In deze inspiratiegids vind je verschillende ‘duistere’ voorbeelden.

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een project van de Natuur en Milieufederaties. Wij werken sinds 2005 aan het thema lichthinder en CO2-besparing. Nacht van de Nacht is de campagnevorm die daarvoor is ingezet. Doel is bewustwording van de waarde van de donkere nacht.