Minister van Nieuwenhuizen op ramkoers met haar uitspraken over extra groei Schiphol

18 februari 2019

Minister van Nieuwenhuizen op ramkoers met haar uitspraken over extra groei Schiphol

Reactie namens Natuur en Milieu, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Greenpeace op het bericht in de Volkskrant: ‘Van Nieuwenhuizen: Schiphol zal doorgroeien’.

Leiden door ouderwetse ideeën

“VVD-Minister van Nieuwenhuizen ligt met haar uitspraken over extra Schipholgroei op ramkoers met omwonenden, gemeentes, het klimaat en tweederde van Nederland die tegen luchtvaartgroei is. Schiphol heeft zich afgelopen jaren laten vollopen met goedkope
vluchten. Extra vluchten zijn voor Nederland totaal niet nodig. De minister laat zich leiden door ouderwetse ideeën over de hubfunctie van Schiphol.

Ter verantwoording roepen

De milieu-organisaties verwachten eerst een debat over de luchtvaartnota voordat er überhaupt over individuele vliegvelden wordt gesproken. Ze roepen coalitiepartijen op om de minister ter verantwoording te roepen. Spreekt de minister hier als spreekbuis van de industrie of als vertegenwoordiger van heel Nederland? Als Nederland haar klimaatbeloftes aan de volgende generaties serieus neemt, dan moet Schiphol eerder krimpen, dan groeien.”