Lichtadviesteam zoekt bedrijven om lichthinder terug te dringen

11 juni 2018

Lichtadviesteam zoekt bedrijven om lichthinder terug te dringen

Kent u bedrijven in uw omgeving die u een lichtadvies gunt? Omdat ze veel lichthinder voor mens, natuur of sterrenhemel veroorzaken? Meld ze dan aan bij ons. Maximaal vijf bedrijven bezoeken wij dit jaar met ons lichtadviesteam. Het bezoek leidt tot gratis tips voor het bedrijf hoe ze hun buitenverlichting kunnen verduurzamen. Dat levert het bedrijf energiebesparing op. En u krijgt er een donkerder nacht voor terug.

Bedrijven en verlichting

Veel bedrijven gebruiken buitenverlichting voor hun gebouw en terrein tijdens de avond en/of de nacht. Meestal heeft dat een duidelijk doel. Bijvoorbeeld opvallen, reclame maken, werkzaamheden en /of veiligheid. Allemaal legitieme redenen. In het verleden is bij veel bedrijven verlichting aangebracht die te fel is, onnodig naar boven en de omgeving schijnt, natuur verstoort, sterren versluierd of mensen verblindt. Kortom: het kan vaak een stuk beter. Technisch zijn er tegenwoordig ook veel meer mogelijkheden dan voorheen. En onze ervaring is dat bedrijven er vaak voor open staan om hun verlichting spreekwoordelijk tegen het licht te houden. Wij kunnen ze helpen met ons lichtadviesteam!

Het lichtadviesteam helpt

November 2017 werd het lichtadviesteam gelanceerd door Tata Steel en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Het lichtadviesteam bestaat uit twee deskundige personen die bedrijven adviseren bij het verduurzamen van hun buitenverlichting. Omdat bedrijven verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen die zich in vijf jaar terug verdienen, is dit voor hen interessant. Naast energiebesparing kan het bedrijf zich van zijn omgevingsbewuste kant laten zien door lichthinder terug te dringen. Vaak hebben bedrijven nog nooit over de impact van hun buitenverlichting nagedacht. Vandaar dat een gratis advies van het lichtadviesteam heel interessant kan zijn om ze hierover na te laten denken.

U kunt ons helpen!

Wij zoeken bedrijven die tips van het lichtadviesteam goed kunnen gebruiken. U kunt het bedrijf hier aanmelden en maak kans op een Waka Waka Solarlamp t.w.v. €29,95.