Licht is alles!

14 december 2016

Licht is alles!

Josien Geerdink

Ik heb 16 jaar met plezier gewerkt voor Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Als 5 potig schaap was ik verantwoordelijk voor alle mogelijke vormen van communicatie. Van website ontwerp en redactie, tot projectleiding voor o.a. Nacht van de Nacht.

Met collega beleidsmedewerkers hebben we enthousiast ontvangen burgeracties zoals Hart voor Natuur (Flashmob op de Dam van Amsterdam) gemaakt. We stonden aan de wieg (en deden een groot deel van de uitvoering) van energieke projecten zoals Hier en het Klimaatstraatfeest. Mijn speciale aandacht is altijd uitgegaan naar het vormgeven van alle gedrukte media (brochures, jaarverslagen, folders enz.) en de digitale uitingen van MNH zoals de nieuwsbrief, ledenberichten en uitnodigingen.

Ik heb binnen MNH mijn eigen baan mogen ontwikkelen en daardoor het werk kunnen doen dat mijn interesses en vaardigheden paste als een jas. De omstandigheden zijn helaas voor de federatie zo veranderd dat mijn werk in deze vorm niet meer kan doorgaan. Het is spannend voor MNH hoe 2017 zich gaat ontwikkelen en zo is het voor mij ook.

De provincie Noord-Holland reikte zaterdag 29 oktober de prijzen uit, tijdens het provinciale evenement van de 12e Nacht van de Nacht in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Mijn hart ligt bij de beeldende kunsten. Glaskunst in het bijzonder. Objecten, beelden en installaties in opdracht en vrij werk. Ik neem de tijd om mij in die richting verder te ontwikkelen, en te zien waar dit pad mij leidt. Met die 5 poten kan ik vast meerdere paden gelijkertijd bewandelen.
Een glaskunst opdracht die ik dit jaar met mijn studio loligo heb mogen maken was een hele mooie. Deze drie Ster van de Nachtprijzen zijn tijdens de laatste Nacht van de Nacht aan Tata Steel, gemeente Waterland en Vigor Novus uitgereikt.

Of wij elkaar nog weer in het natuur- en/of milieuveld tegenkomen is niet zeker maar ook niet onwaarschijnlijk. Een zekerheid is dat ik de glaskunst niet kan en wil los laten. Licht is alles is dan ook het motto van mijn glasstudio in Zaandam. Dus, daar ben ik zeker te vinden.

Tot ziens,
Josien Geerdink