‘Jouw Boom’, onze nieuwe publiekscampagne, is gestart!

27 november 2023

‘Jouw Boom’, onze nieuwe publiekscampagne, is gestart!

Vanuit Plan Boom hebben we een nieuwe campagne opgezet. Met de campagne ‘Jouw Boom’ willen we stimuleren dat iedereen minstens één keer in het leven een eigen boom plant. Dat is, naast alle voordelen die het voor klimaat en natuur heeft, heel simpel en ook gewoon heel leuk.

Samen een boom planten

Naast de al bestaande traditie van Boomplantdag zien wij in Nederland ruimte voor de insteek dat mensen samen in eigen omgeving een boom planten; als teken van verbondenheid (bijvoorbeeld tussen grootouders en kleinkinderen), vriendschap, liefde of als markering van een belangrijk moment in hun bestaan. Iedereen kan gewoon een boom aan iemand geven en die samen planten, bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas.

Bomen zorgen voor opleving

Boeiend is dat tijdens ons vooronderzoek bleek dat mensen niet zo gauw weten aan wie ze een boom zouden willen geven, maar wel helemaal opleven bij de vraag van wie ze zelf een boom zouden willen krijgen.

Voor elkaar en de toekomst

‘Jouw Boom’ kan zich ontwikkelen tot een nieuw normaal, en daarmee bijdragen aan de vergroening van ons land én de betrokkenheid van mensen bij natuur, klimaat en schoonheid.

De – vaak aangrijpende – verhalen van mensen die zelf een boom hebben geplant, staan centraal in onze aanpak. Je kunt ze lezen en bekijken op onze website. Met een mooie Bomenkiezer voor wie nog niet weet welke boom het beste bij hem of haar past. In vijf eenvoudige kliks kom je zo te weten welke boom bij welke omgeving past.

Oproep: verspreid deze boodschap

We willen graag iedereen oproepen (individu en organisatie) om de uitnodiging om een boom te planten te verspreiden. Je kunt hier gratis materiaal downloaden voor op sociale media en websites. Ben je op zoek naar iets specifieks? Het staat je vrij om dat zelf te maken of neem contact met ons op, dan denken we met je mee.

Ga naar www.jouwboom.nl

Tags: