Je huis verduurzamen: Op Huis & Energie ontdek je hoe

1 november 2021

Je huis verduurzamen: Op Huis & Energie ontdek je hoe

Met een eigen huis heb je veel verantwoordelijkheden. Het is een flinke studie om te weten wat er allemaal bestaat om je woning toekomstbestendig te maken. Want zijn er ook mooie zonnepanelen? En hoe stil is zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Dit najaar kun je op consumentenbeurs Huis & Energie alle oplossingen zelf vergelijken.

Huis & Energie vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november in de makkelijk bereikbare Expo Haarlemmermeer. Volgens beursdirecteur Henriette Vrisekoop voorziet Huis & Energie in een grote behoefte. “Momenteel moeten mensen rondneuzen op websites, bij de gemeente en bij adviseurs. Maar het is ook fijn als je eens ergens kunt rondlopen en producten in actie zien: dat het tastbaar wordt.”

Duurzaam Droomhuis

Op Huis & Energie kan dat in het Duurzaam Droomhuis: een écht huis van ruim 300 vierkante meter waar duurzame producten te zien, horen, voelen en beleven zijn. Henriette: “Het Duurzaam Droomhuis hebben we met onze hoofdpartner Milieu Centraal ontwikkeld. Het staat vol duurzame producten zoals zonneboilers, inductiekookplaten en isolatie, en voor de deur een elektrische auto. In het huis en op het adviesplein zitten adviseurs van Milieu Centraal klaar om alles te demonstreren en uit te leggen.”

Stille uilen

Ook worden in het Duurzaam Droomhuis tal van mythen ontkracht, aldus Henriette. “Men heeft het altijd over het lawaai van warmtepompen, hier kun je ze daadwerkelijk horen. Er is zelfs een pomp die even stil is als een voorbijvliegende uil! Het Duurzaam Droomhuis staat vol producten die net zo prettig in het gebruik zijn als hun ‘ouderwetse’ tegenhanger, maar tegelijkertijd een hoop geld besparen. Want verduurzamen is niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee.”

Bijen in de tuin

Rondom het Duurzaam Droom huis staan meer dan 100 exposanten die bijzondere innovaties naar de beurs brengen, waaronder Greenchoice, Gamma, Remeha en Tesla, maar ook vertegenwoordigers van lokale gemeenten en het Duurzaam Bouwloket. “Zij kunnen je precies vertellen welke initiatieven en regelingen er in jouw woonplaats beschikbaar zijn. Je kunt lokale installateurs ontmoeten, maar ook ontdekken hoe je zelf aan de slag kunt. Dat kan soms echt lonen! Zo kost het láten plaatsen van vloerisolatie zo’n acht jaar om terug te verdienen; doe je het echter zelf, dan is dat maar een jaar of anderhalf!”

Tekeningen, rekeningen & foto’s

Vergeet niet om bouwtekeningen, energierekeningen en foto’s van je huis mee te nemen naar de beurs. Henriette: “Zo kunnen de exposanten en adviseurs meedenken en adviseren. Het mooie is dat je direct te horen krijgt hoeveel je kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier, wat de opbrengst van zonnepanelen is, wat je moet isoleren voor je een warmtepomp kunt installeren en ga zo maar door. Zo verlaat je uiteindelijk de beurs met wel tien ideeën en oplossingen om je huis duurzamer te maken!”

Makkelijk bereikbaar

Kom je ook naar Huis & Energie? Expo Haarlemmermeer is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de auto kan natuurlijk ook, maar overweeg dan elektrisch of gedeeld te rijden.

Duurzaam Droomhuis Online
Online kun je veel van de duurzame producten die op de beurs worden getoond nu al bewonderen. Stap gerust binnen in het virtuele Duurzaam Droomhuis en ontdek in elke ruimte wat jij kan doen om jouw woning te verduurzamen. Je vindt het online Duurzaam Droomhuis op www.huisenenergie.nl

INFO
Wanneer:
Vrijdag 12, zaterdag 13 & zondag 14 november van 10:00 tot 18:00 (op zondag tot 17:00)

Waar:
Expo Haarlemmermeer

Prijs:
€20 (€15,- met kortingscode NOORDHOLLAND). Vul deze kortingscode in op www.huisenenergie.nl en bestel je tickets voor maar €15, i.p.v. €20,00.

Website:
www.huisenenergie.nl
Ook aanwezig op Facebook, Instagram en LinkedIn