ID&T krijgt belangrijke natuur- en recreatieprijs

17 januari 2014

ID&T krijgt belangrijke natuur- en recreatieprijs

De Knoop in de Zakdoek

De bekende organisator van dance-festivals ID&T heeft de wisseltrofee Knoop in de Zakdoek 2014 ontvangen. De Knoop in de Zakdoek is een prijs die wordt toegekend aan een organisatie die zich sterk maakt voor natuur, landschap en recreatie in Noord-Holland. Op een goed bezochte nieuwjaarsreceptie van de samenwerkende natuur- en recreatieorganisaties, het TBO, ontvingen Carlijn Lindemulder, Sustainability Directeur ID&T en Nienke Bassle van ‘10.000 hours’ de wisseltrofee uit handen van de oud-knoopontvanger 2013 Kees van Tilburg, ex-voorzitter van de Stichting Behoud Amstelland.

ID&T heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.

Bij hun dansfeesten wordt na afloop het terrein schoon opgeleverd en wordt het afval zoveel mogelijk gescheiden. Bij sommige evenementen worden ecologen ingeschakeld om verstoringen van de natuur te helpen voorkomen. Bovendien draagt ID&T bij aan het beheer van de terreinen door te betalen voor het gebruik van de recreatieterreinen van Recreatie Noord-Holland.

Een ander initiatief is het project 10.000 hours, http://10000hours.nl/: jongvolwassenen leveren samen vrijwilligerswerk in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland en verdienen op deze manier een toegangskaartje voor de festivals. Door jongvolwassenen te betrekken bij natuur en landschap wordt een doelgroep aangeboord die gewoonlijk niet zo veel in de natuur- en recreatiegebieden te zien is. Dit is een grote verdienste van ID&T en het project ‘10.000 hours’.

De Knoop in de Zakdoek-prijs

Is een aanmoediging voor het bedrijf om een aantal nieuwe duurzaamheidbeloftes in te lossen in 2014. Zo wil ID&T andere organisatoren van festivals gaan adviseren over hergebruik en schoon produceren. Bovendien willen zij kringlopen gaan sluiten, te beginnen bij de kringloop van het plastic afval. Na het bereiken van de eerste 10.000 uren aan vrijwilligerswerk zet ID&T zich ook dit jaar in om de volgende 10.000 uren voor elkaar te krijgen. Vanuit het TBO is de wens geuit om de samenwerking met ID&T te gaan versterken.

Peter Grubben secretaris TBO