Gezocht: nachtfotografen voor onderzoek bedrijfsverlichting

6 april 2021

Wil jij in de nacht bedrijven fotograferen voor ons onderzoek naar bedrijfsverlichting? Meld je dan aan!

We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen binnen. Je kunt je niet meer aanmelden

Afgelopen jaar hebben we met Nacht van de Nacht een heel mooi onderzoek gedaan naar bedrijfsverlichting in de nacht. Met zo’n 50 nachtfotografen zijn meer dan 1300 bedrijven gefotografeerd in de nacht. Daaruit bleek dat meer dan 70% van hen onnodig veel licht aan had.

We hebben alle bedrijven een mail gestuurd met aanbevelingen en de foto van hun bedrijf in de nacht. Een deel van hen beloofde beterschap. De actie heeft enorm veel publiciteit opgeleverd. Naar aanleiding van de actie lanceerden we een meldpunt lichthinder, waar binnen twee weken al meer dan 300 meldingen op binnen gekomen waren. Verschillende zaken werden opgelost. Een van de publicaties: en het artikel van vorig jaar.

Nu willen we doorgaan met deze actie in 2021. We willen weer een landelijk overzicht. Dus foto’s uit alle provincies en per provincie foto’s uit minimaal 3 verschillende gemeenten. Doe jij weer mee? Je kan je aanmelden bij Carolien Brussel via carolien@mnh.nl. We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen binnen. Je kunt je niet meer aanmelden

GEZOCHT:

We zoeken in iedere provincie 1 tot 3 fotografen die in de nacht op pad gaan om bedrijven te fotograferen.
* Fotografeer per gemeente 30 tot 50 bedrijven die je tegen komt. Noteer per foto even de naam van het bedrijf en de gemeente.
* Maak de foto’s van zowel bedrijven die de lichten nog aan hebben als van bedrijven die de lichten uit hebben. (we willen weer het percentage melden dadelijk)
* Foto’s graag maken tussen 23.30 en 2.30 uur.
* Meld je eerst aan bij Carolien Brussel via carolien@mnh.nl. Foto’s kunnen later verstuurd worden via wetransfer naar Mattheus Bleijenberg: m.bleijenberg@nmu.nl
* Zet in iedere foto als naam van het bestand: de naam van het bedrijf en de plaats /
gemeente
* Liefst per provincie 3 gemeenten bezoeken (en 30 – 50 foto’s per gemeente). Foto’s graag maken gedurende april, mei en juni. Je ontvangt een vvv bon van €50,= per gemeente die je bezoekt.

Op deze manier kunnen we in kaart brengen hoeveel bedrijven hun verlichting ’s nachts uitdoen. Je mag de foto’s maken van de eerste (30 tot 50) bedrijven die je tegenkomt, ongeacht of het licht aan of uit is. Het maakt ook niet uit welke verlichting (binnenverlichting of buitenverlichting) er eventueel aan is. Op deze manier krijgen wij een reële indruk van de bedrijfsverlichting in de nachtelijke uren.

Graag per foto de naam en de gemeente zetten in de bestandsnaam. Dank!

Bij vragen kun je bellen met Mattheus Bleijenberg, campagneleider Nacht van de Nacht 0653353793