Maak massa en doe mee met Ons Huis Verdient Het

7 juni 2014

Maak massa en doe mee met Ons Huis Verdient Het

Ons Huis Verdient Het

Een renovatie naar een energie neutrale woning kost geld. Maar wanneer bouwers goede concepten maken die voor heel veel huizen tegelijk te gebruiken zijn, drukt dat de kosten enorm. Omgerekend betekent dit dat je je huidige energierekening (voor een gemiddeld huishouden in een rijtjeshuis €175,- per maand) kunt omzetten in een lening waar de verbouwing mee betaald kan worden. Dan heb je dus een beter en veel comfortabeler huis voor dezelfde kosten. En dat is ook veel beter voor het milieu!

De reden dat dit nu nog niet gewoon is, heeft drie samenhangende oorzaken. Ten eerste zijn er nog maar weinig bouwers die het grootschalig kunnen aanpakken. Ten tweede is het voor de banken nog niet gemakkelijk om de energiekosten in een lening om te zetten. En ten derde is er nog te weinig grootschalige vraag van mensen die op deze manier goedkoop hun huis willen verduurzamen met hun energierekening.

Daarom is de campagne Ons Huis Verdient Het van start gegaan. Om te laten horen dat huiseigenaren zo’n mogelijkheid willen, en snel!

Meedoen helpt!

De campagne is bedoeld om te laten zien aan bouwers, banken en de minister dat huiseigenaren een beter huis willen. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief. Die houdt je op de hoogte van ontwikkelingen, landelijk en in jouw buurt.  Dus ook als je helemaal geen plannen hebt om iets aan je huis te doen, of geen eigen huis hebt, kan je meedoen met de campagne. Gewoon omdat je het een goed idee vindt dat Nederland snel een grote stap gaan zetten in duurzaamheid.  En met zijn allen kunnen we meer druk zetten om tot aanpakken te komen.

Een onderzoek onder huiseigenaren, in opdracht van Energiesprong laat zien dat 33% van de ondervraagde huiseigenaren het een aantrekkelijk voorstel vindt om voor hetzelfde geld beter te wonen, mits er garanties worden gegeven. De reden om niet in te stemmen met een verbouwing van je eigen huis naar energieneutraal komt vaak voort uit onzekerheid: “wordt er wel waargemaakt wat men belooft?” en financiën “Kan ik dit betalen en is het een goede investering?” Voor bouwers en banken betekent dit dat er  naast financieringsmogelijkheden en goede verbouwpakketten ook garanties gegeven moeten worden op prestaties. Lees hier meer over het onderzoek

RTL4 heeft in het voorjaar van 2014 een serie van acht programma’s  Ons Huis Verdient Het op TV uitgezonden. Gemiste afleveringen zijn hier terug te zien. Zie ook onshuisverdienthet.tv voor de uitgebreide programmabeschrijvingen.