De stemmen zijn geteld. En nu…?

23 maart 2015

De stemmen zijn geteld. En nu…?

Zo dat was het dan. De stemmen geteld en geen grote verrassingen of het moeten onze vrienden van PVDD zijn met 3 zetels!

Het kan zijn dat er een andere coalitie komt, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk. Waarom zouden  de PVDA of het CDA  worden ingeruild voor SP of GroenLinks?   Dat vraagt om  andere beleidskeuzes en ik denk niet dat dat gaat gebeuren.  Ik las dat dat jaap Bond de uitslag niet goed vond voor het CDA en twijfelde over deelname aan de coalitie, maar ja je leest wel meer in deze tijd.

Vermoedelijk zal het stuivertje wisselen worden binnen de coalitie. PVDA van twee naar een gedeputeerde en D66 van een naar twee.  En het kan zijn dat  Elisabeth Post, Jan van Run, Tjeerd Talsma, Jaap Bond en Joke Geldhof terugkeren. Elvira Sweet weg en een nieuwe D66er erbij.

Het blijft  natuurlijk nog wel interessant hoe de portefeuilles er uit gaan zien en wie welke portefeuille krijgt!  D66 zet hoog in op economie, duurzaamheid en de circulaire economie, maar wordt dat vertaald in de uitvoering bij een of meerdere gedeputeerden?  Interessant is ook bij welke partij Welzijn, cultuur en bestuur wordt ondergebracht. In het verleden was dat een portefeuille waar partijen zich op wilden profileren….     Voor ons geldt dat we moeten bezien wat D66 voor nieuwe kansen biedt.

Als we alle Statenleden die de Milieufederatie een warm hart toedragen…

Ik ben daarom ook voor hoofdelijke stemming over een nieuwe financieringsronde!

 

Jos van de Pol,  directeur Milieufederatie Noord-Holland