De Groene Academie

7 april 2015

De Groene Academie

Alle inspirerende natuurcursussen in Noord-Holland op één website

Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod!

Deze website is het centrale loket waar opleidingsactiviteiten in natuur en landschap in de provincie Noord-Holland samen komen. Alle aanbieders van groene cursussen bieden hun opleidingen uit hun aanbod via deze website aan.

In Noord-Holland werken de terrein beherende organisaties samen onder de naam TBO. Zeven partners (Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, PWN, Staatsbosbeheer, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland en Waternet) hebben samen deze opleiding- en trainingsfaciliteit opgezet. Een platform dat zorgt dat kennis en training op locatie bij burgers en vrijwilligers komt die daar behoefte aan hebben.

De website bevat een activiteitenkalender waarop de cursussen van alle partners staan en geïnteresseerden kunnen zich rechtstreeks inschrijven of via een verwijzing naar de website van de organiserende partij. Alle natuurorganisaties en afdelingen in de provincie kunnen hun cursussen en opleidingen dus aanbieden via deze digitale activiteitenkalender. Natuurliefhebbers, natuurvrijwilligers en beroepskrachten hebben zo een goed overzicht van het hele aanbod.

De website heeft daarnaast een pagina waarop de cursusdocenten zich presenteren. Deze pagina staat open voor natuurgidsen, instructeurs en cursusleiders van alle groene organisaties en zelfstandig werkende docenten in het groen.

Als je een opleiding, cursus of trainer wilt aanmelden stuur dan korte tekst en afbeelding naar info@degroeneacademie.nl

De TBO leden zien uit naar een mooie groene samenwerking

Erna Krommendijk

Erna Krommendijk  (e.krommendijk@mnh.nl)