Bram’s cadeautje voor MNH

1 mei 2014

Bram’s cadeautje voor MNH

Zoals u als trouwe lezer inmiddels weet, volgen wij Bram op zijn fietstochten door onze provincie. Bram fietst de hele provincie door en fotografeert alle bordjes met plaatsnamen “als bewijs” van zijn bezoek. Noord-Holland is niet de eerste provincie die hij bezoekt en ook niet de laatste. Hij bezoekt ze alle twaalf en publiceert hier uitgebreid over.

In de tussentijd zoekt hij ook sponsoren. Als er een sponsor is gevonden gaan de sponsorgelden naar de Milieufederatie van de betreffende provincie. Met een bijdrage kunt u dus MNH  financieel ondersteunen. Dat vinden wij ook wel een mooi cadeau voor onze 45ste verjaardag die het hele jaar gevierd wordt!

Bram’s verslagen kunt u lezen op zijn blog. Bram en MNH sponsoren kunt u via zijn website.

Zoals “De Zwarte Kat” het verslag van zijn laatste fietstocht op 27 april.

Een kort maar nuttig tochtje zou zich op deze grauwe aprildag voltrekken. Later vandaag stond er een onwaarschijnlijk mooie uitvoering van de 2e symfonie van Mahler in het Concertgebouw op het programma, dus onder het mom van “nu ik er toch ben” kan ik net zo goed eventjes het bordje van Ouderkerk aan de Amstel gemeente Amstelveen gaan zoeken! En zo geschiedde het. Ik reed vanaf Station Zuid, na eerst even het Concertgebouw te hebben gelokaliseerd, richting Amstelveen en zorgde dat ik nu, in tegenstelling tot de vorige tocht, wel aan de goeie kant van de Amstel fietste. En ja hoor, het bordje bestond! Ik maakte de langverwachte foto en fietste nog een stukje verder richting Nes aan de Amstel om het bordje van het meesterlijk genaamde gehuchtje “De Zwarte Kat” ook te fotograferen. Daarna maakte ik rechtsomkeert en reed ik terug naar het noorden, in de regen, maar het met album Blackwater Park van Opeth in de oren. Dat was lekker! Ik fietste Amstelveen door, moest lachen om de “Laan van de Helende Meesters”, met als zijstraat “De Helpende Hand”, en kon constateren dat Bovenkerk geen apart plaatsnaambordje kende. Wel was hier een Albert Heijn, waar ik even mijn lunch insloeg. Ik heb voor het eerst in mijn leven van de zelfscanservice gebruik gemaakt. Doe mij maar gewoon een leuke caissière…

De weg terug naar het Concertgebouw liep gedeeltelijk door het Amsterdamse Bos. Dat was me ook een mooie ervaring! Ik begin de weg in de hoofdstad steeds beter te kennen. Daarom had ik ook geen moeite het Concertgebouw weer te vinden en kon ik dit kleine doch fijne tochtje met een goed gevoel afsluiten. En oh ja, AUFERSTEHUNG was magistraal!