Bouw mee aan voedselbossen in de kop van Noord-Holland

6 augustus 2017

Bouw mee aan voedselbossen in de kop van Noord-Holland

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) gaat in de Kop van Noord-Holland nieuwe voedselbossen opzetten en bestaande verbeteren. Bovendien willen we de markt voor producten uit voedselbossen vergroten. Heeft u ideeën of plek voor een voedselbos? Meld deze dan aan via voedselbos@mnh.nl.

Wat is een voedselbos?

Uit een goed ontworpen voedselbos kunnen het hele jaar door eetbare producten worden geoogst zoals groenten, fruit, noten, thee, paddenstoelen en honing.

‘Voedselbossen’ is een verzamelnaam voor een vorm van duurzame landbouw die sterk aan populariteit wint. Voedselbossen worden steeds vaker aangelegd om groene stukjes in de stad en minder vruchtbare landbouwgronden op een duurzame wijze weer vruchtbaar te maken, zodat lokale ondernemers en bewoners een inkomen kunnen verdienen en steden duurzaam gevoed kunnen worden. De eerste praktijkervaringen bieden veel perspectief. Er zijn wereldwijd verschillende voorbeelden van relatief kleinschalige, maar zeer succesvolle voedselbossen. Een succesvol voedselbos is zelfvoorzienend, goed voor het klimaat, veerkrachtig en draagt bij aan sociale cohesie in steden.