Bijeenkomst: Valt nieuwe Energie Infrastructuur in te passen in ons mooie Noord-Holland?

25 april 2023

Valt nieuwe Energie Infrastructuur in te passen in ons mooie Noord-Holland?

Woensdag 21 juni 2023- 19.30 – 21.30 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum

Door verduurzaming blijft de vraag naar duurzame elektriciteit sterk groeien. Naast zonneparken en windmolens geeft dat grote druk op het elektriciteitsnetwerk. Daardoor is een enorme uitbreiding van dat netwerk noodzakelijk en worden ons landschap en ruimtegebruik aanzienlijk op de proef gesteld. Hoe zorgen we ervoor dat het transport van energie landschappelijk goed wordt ingepast? Wat zijn de ontwikkelingen en wat betekent dat precies voor Noord-Holland? En hoe worden de bewoners hierbij betrokken? Om deze vragen te beantwoorden organiseert Natuur en Milieufederatie Noord-Holland op woensdag 21 juni van 19.30-21.30 uur deze bijeenkomst in de Bibliotheek Alkmaar Centrum. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Ja, ik meld mij aan

Investeringsplan Energie Infrastructuur

De provincie Noord-Holland heeft samen met gemeentes en betrokken bedrijven een investeringsplan gemaakt voor de Energie Infrastructuur in Noord-Holland, waarbij een reeks samenhangende grote infrastructuurprojecten worden ingepland. Denk hierbij aan tientallen transformatorstations, waterstofleidingen en -stations, een hoogspanningsleiding en op termijn ook opslagsystemen voor warmte en elektriciteit. Deze plannen komen op de Noord-Hollanders af, maar in hoeverre is hierbij nog sprake van burgerparticipatie? Tijdens deze bijeenkomst bereiden we je voor op de komende plannen en leggen we uit wat dat betekent voor jouw directe omgeving. Zijn alle voorzieningen wel nodig, hoe kunnen we ze inpassen en hoe kan jij als burger daarop invloed uitoefenen?

Programma en aanmelden

Tijdens de bijeenkomst presenteert Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie, de investeringsplannen in de provincie Noord-Holland. Verder laten we deskundigen aan het woord die dieper ingaan op de optimale inpassing van Energie Infrastructuur in het landschap. Er is deze avond ruimte om vragen te stellen en reacties te geven. Verder gaan we in gesprek over stellingen en over de manier waarop burgerparticipatie vorm moet krijgen. Het definitieve programma volgt later. Interesse? Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst. Voor vragen kun je terecht bij Eric Vogel, projectleider Duurzame Energie Natuur en Milieufederatie Noord-Holland via e.vogel@mnh.nl of 06-58831872.

Wanneer: woensdag 21 juni
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Ja, ik meld mij aan

Meer info?

Profiel Eric Vogel

Eric Vogel

Senior Projectleider Duurzame Energie