Agrarische Natuurvereniging De Lieuw winnaar van Knoop in de Zakdoek

26 januari 2023

Agrarische Natuurvereniging De Lieuw winnaar van Knoop in de Zakdoek

Op woensdag 18 januari organiseerden de Noord-Hollandse terreinbeherende organisaties (TBO) de nieuwjaarsreceptie waar de uitreiking van de Knoop in de Zakdoek plaatsvindt. De Knoop is een aanmoedigingsprijs om goede initiatieven te stimuleren voor behoud en ontwikkeling van natuur en landschap in Noord-Holland.

Winnaar 2023

De Knoop is dit jaar uitgereikt aan de Agrarische Natuurvereniging De Lieuw. De vereniging ontwikkelt het agrarisch natuur- en landschapsbeheer op Texel. Zij hebben deze aanmoedigingsprijs gekregen voor hun inzet in het gebiedsproces rondom de Hoge Berg. Voorzitter Marian Merkelbach nam de prijs op deze middag in ontvangst. “We hebben nog ontzettend veel te doen met zijn allen” reageerde ze. “Eigenlijk verdient iedereen die zich inzet voor de gebiedsprocessen deze aanmoedigingsprijs. Het motiveert mij zeker om in 2023 weer hard aan de slag te gaan en ik hoop andere betrokkenen ook.”

Winnaar 2022

De winnaar van 2022, singer-songwriter Tim Knol was zeer vereerd de prijs het afgelopen jaar in zijn bezit te mogen hebben. “Ik heb bewust mijn groene ambities uit kunnen dragen. Als fervent wandelaar heb ik met mijn wandelclub de liefde voor wandelen aan anderen over kunnen brengen en laten zien hoe mooi de natuur is. De natuur kan mij positief ontroeren en ik vind het belangrijk dat we hiervoor moeten blijven zorgen. Deze boodschap blijf ik doorgeven aan andere wandelliefhebbers”.

Samenwerkende organisaties

De aanmoedigingsprijs is een initiatief van de volgende organisaties: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.