8 juni 4e Groene dialoogdag Noord-Holland

20 april 2016

8 juni 4e Groene dialoogdag Noord-Holland

De terreinbeherende & natuurorganisaties van Noord Holland nodigen je uit voor de 4e Groene Dialoogdag!
Kom langs voor ontmoeting, inspiratie en kennisuitwisseling van mooie ‘groene’ voorbeelden. Voor iedereen die actief is in het groen in de provincie Noord-Holland.

 • Datum: Woensdag 8 juni 2016
 • Tijd: 17.00 – 20.30 uur
 • Plaats: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam-Noord (tegenover CS)
 • Aanmelden: Kan bij de IVN met het formulier onderaan deze IVN  pagina
De toegang is gratis. Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd.

Programma

 • 16.30    Inloop en informatiemarkt
 • 17.00    Opening door Gedeputeerde Tjeerd Talsma en dagvoorzitter Karin van As
 • 17.10    Lezing Bas Haring
 • 17.40    Pauze en informatiemarkt
 • 18.00    De Groene Dialoog – Lagerhuisdebat
 • 18.45    Pauze en informatiemarkt
 • 19.00    Proeftuin van de Groene academie (workshops)
 • 19.30    Pauze en informatiemarkt
 • 19.45    Uitreiking Eerste Hulp bij Groen prijs
 • 20.15    Borrel met muziek

Doe mee aan de ‘Eerste Hulp bij Groen Prijs 2016’

Heb jij een inspirerend groen idee of mooi project? Bijvoorbeeld om een stukje natuur te beheren, de buurt te vergroenen of buurtbewoners bij de (stads)natuur te betrekken? Dien het initiatief vóór 23 mei aanstaande in en maak kans op de prijs t.w.v.  €1.000! Lees meer of meld je aan met het formulier onderaan deze pagina.
De vakkundige jury bestaat uit Sjakel van Wesemael (Sectorhoofd Natuur en Recreatie PWN en voorzitter TBO), boswachter Laurens Bonekamp (Staatsbosbeheer, Schoorlse Duinen & Kop van Noord-Holland) en Rob Krom (ingenieursbureau Sweco, voorheen Grontmij).

Lezing Bas Haring

Bas Haring is zelfbenoemd ‘volksfilosoof’ en schrijver van o.a. Plastic Panda’s, een zoektocht naar de waarde van de natuur. Hij staat bekend om zijn kritische vragen, verrassende inzichten en heldere taal. Haring trapt de Dialoogdag af met een ‘frisse blik’ op mens en natuur.

Lagerhuisdebat ‘De Groene Dialoog’

Natuurvrijwilligers, terreineigenaren, beheerorganisaties, boerenbedrijven, buurtbewoners en overheid zijn actief bezig om de Noord-Hollandse (stads)natuur te vergroenen, beschermen en beheren. Hoe kunnen we elkaars werk versterken? Voor welke uitdagingen staan we? Wie kunnen we nog meer betrekken? En waar heb jij zelf behoefte aan?

Draag zelf een stelling aan voor het debat! Dit kan op het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Het panel bestaat uit Ferenc van Damme (participatie-innovator prov. Overijssel), Tjeerd Talsma (gedeputeerde Natuur prov. Noord-Holland), Nicole Bakker (voorzitter Vereniging tot Behoud van de Wilmkebreekpolder), Ernest Briët (dir. Landschap Noord-Holland) en Rutger de Graaf (innovatie-adviseur in de zorg). Vanaf de eerste rij geven actieve vrijwilligers en groene initiatiefnemers hun mening. Debatleiding is in handen van Karin van As.

Proeftuin – keuze uit drie workshops

 • Rondleiding door de TolhuisTuin met Bert, vrijwilliger Stichting Tolhuistuin
  De stichting onderhoudt met een aantal vrijwilligers de tuin in een deel van Amsterdam dat sterk in ontwikkeling is. De rondleiding gaat deels over de aanwezige en geplande beplanting. Deels over de droom om een belangrijke sociale rol in te nemen als ontmoetingsplek van de buurt. Er is een beperkte aantal plaatsen beschikbaar.
 • Workshop Wat is jouw rol in een vrijwilligersteam? door Tetje Falentijn van Landschap Noord-Holland
  Vrijwilligersteams werken het beste als iedereen een rol heeft die bij hem of haar past en ieders kwaliteiten worden benut. Tetje Falentijn gaat in deze workshop kijken welke type vrijwilliger jij zelf bent en hoe jouw vrijwilligersteam kan worden verbeterd. Er is ruimte voor 25 deelnemers.
 • Lezing Wegwijs in weidevogels verzorgd door Water, Land & Dijken
  Water, Land en Dijken is een agrarische natuurvereniging. In deze lezing vertellen ze hoe boeren en vrijwilligers samen voor de bescherming van weidevogels in Laag Holland zorgen. Onbeperkte toegang.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan de natuurorganisaties, provincie Noord-Holland en andere experts bij wie je terecht kan met vragen over subsidie-aanvragen, communicatietips, landschapsbeheer of een specifiek natuurgebied. De beursmeester helpt je de juiste persoon te spreken. Aanmelden van jouw eigen stand is in overleg. Zie het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Aanmelding

Wil je aanwezig zijn? Meld je dan bij de IVN aan met het formulier onderaan deze IVN  pagina.
Voor vragen kun je mailen naar noordholland@ivn.nl.

De Dialoogdag wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en georganiseerd door IVN Noord-Holland.

De terreinbeherende en natuurorganisaties die samenwerken onder de naam TBO en een bijdrage leveren aan de dag zijn, naast IVN Noord-Holland: Amsterdams Bos, Goois natuurreservaat, PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Noord-Holland, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Recreatie Noord-Holland, Recreatie Midden-Nederland, Recreatieschap West-Friesland en Waternet.