45.000 bezoekers bij Nacht van de Nacht

31 oktober 2016

45.000 bezoekers bij Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdag bezochten 45.000 bezoekers de Nacht van de Nacht. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. Door het hele land werden er 468 activiteiten georganiseerd en doofden 165 gemeenten en bedrijven de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen.

Met 45.000 bezoekers is deze 12e  Nacht van de Nacht de drukst bezochte editie ooit. De meeste mensen gingen in Middelburg op pad. Met maar liefst 15.000 bezoekers werd Middelburg het middelpunt van de Nacht van de Nacht. Daar gaat traditiegetrouw zelfs altijd alle verlichting in het stadscentrum uit.

En dit jaar gebeurde dit voor het eerst ook in 10 andere gemeenten. Ook in Goes, Vlissingen, Balk, Aldeboarn, Woudsend, Warten, Langweer, Holwerd (Friesand), Zevenaar en Vaals ging de openbare verlichting uit in een of meer straten waardoor inwoners echt van de heldere sterrenhemel konden genieten.

Zeeland trok met meer dan 15.000 bezoekers het meeste publiek en daarna was de Nacht van de Nacht het grootst in Friesland met 6000 bezoekers en 6 gemeenten die de lichten doofden in de straten. De Nacht van de Nacht is een campagne van de Natuur en Milieufederaties die op deze manier aandacht vragen voor de schoonheid van de nacht. Nederland is een van de meest verlichte landen van de wereld. Dat kan veel beter en duurzamer door vaker lichten te doven en te dimmen en door reclameverlichting s’nachts uit te doen.

Wij konden alle bezoekers van de Nacht van de Nacht in Noord-Holland deze folder aanbieden dankzij: PWN, Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, de provincie en de NPL.