Weekend van de Korte Keten 18-21 mei

Weekend van de Korte Keten 18-21 mei

18 mei 2023 - 23 mei 2023
9.00 uur - 17.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederaties

Doe mee met het eerste Nederlandse Weekend van de Korte keten!

Het weekend van Hemelvaart, van donderdag 18 tot en met maandag 22 mei 2023, staat dit jaar in het teken van de korte (voedsel)keten! Tijdens dit weekend staan lokale en duurzame producten centraal en zetten de Natuur en Milieufederaties de aanbieders uit de korte keten in het zonnetje. Ook is er extra aandacht voor de impact van de korte keten op biodiversiteit en het landschap, vanwege de internationale dag van de biodiversiteit op maandag.

In navolging van Vlaanderen waar sinds 2018 in mei jaarlijks een week van de Korte Keten wordt georganiseerd, is het deze lente voor het eerst de beurt aan Nederland. Hiervoor hebben verschillende websites en initiatieven de handen ineengeslagen. Met meer dan 1.000 adressen van aanbieders uit de korte keten van GoodFoodClub.nu en Lokaalwijzer.nl is het voor consumenten inzichtelijker geworden om bewust te kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel.

Activiteiten

Reden genoeg om mee te doen met het weekend van de korte keten, zowel voor producenten als consumenten. Op www.weekendvandekorteketen.nl vind je activiteiten en adressen van boerderijverkooppunten, voedselbossen en stalletjes bij jou in de buurt. Ook zijn er leuke fietstochten gemaakt langs aanbieders in alle provincies. Weten welke activiteiten er bij jou in de buurt te doen zijn? Klik dan op onderstaande knop.

Bekijk activiteiten

Terug naar agenda

Weekend van de Korte Keten 18-21 mei

Kleine Tocht 4a, Zaandam, Netherlands