Websymposium Agroforestry

Websymposium Agroforestry

16 december 2020 - 16 december 2020
10.30 uur - 12.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Websymposium Agroforestry woensdag 16 december 

Ben je agrarische ondernemer en wil je aan de slag met agroforestry? Maar weet je niet welke stappen je moet nemen en wat de mogelijkheden zijn voor jou als ondernemer? Tijdens het websymposium op woensdag 16 december geven wij antwoord op deze en vele andere vragen. Uitzending is live vanuit Fruittuin van West en te volgen via Youtube en Twitter! Aan de hand van praktijkvoorbeelden, praktische handvatten en tips helpen wij je op weg om agroforestry op jouw terrein mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar wat het jou kan brengen? Meld je dan hier eenvoudig aan!

Voor wie: Agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden in agroforestry
Wanneer: Woensdag 16 december, 10:30 – 12:00 uur
Waar: Online symposium op locatie bij Fruittuin van West, link en uitleg volgt na aanmelding
Kosten: Gratis
Aanmelden: Via dit online formulier

Programma

10.30 uur: Welkom met Sijas Akkerman namens Proeftuin Agroforestry Noord-Holland en Wil Sturkenboom, Fruittuin van West. Uitleg over Wil zijn ervaringen met agroforestry vanuit zijn fruittuin.

10.45 uur: Overhandiging brochure ‘Agroforestry op het landbouwbedrijf. Bomen en struiken inpassen. Hoe pak je dat aan?’ aan Ilse Zaal, Gedeputeerde van Provincie Noord-Holland

11.00 uur: Agroforestry, wat is het, en wat zijn de mogelijkheden voor agrarische ondernemers in Noord-Holland. Door Evert Prins van het Louis Bolk Instituut

11.20 uur: ‘Boomwal als apotheek voor vee en bron van biodiversiteit’ in de Noordelijke Friese Wouden. Toelichting door Dictus Hoeksma van de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in Achtkarspelen (VANLA).

11.30 uur: Vragen en antwoorden.

11.50 uur: Kansen voor Noord-Holland door Walter Menkveld, directeur ANV Water, Land en Dijken

11.55 uur: Afronding en vervolg door Erna Krommendijk, projectleider Proeftuin Agroforestry NH

We zien je graag op 16 december!

Terug naar agenda

Websymposium Agroforestry

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands