Webinar Wijs op weg naar brede participatie

Webinar Wijs op weg naar brede participatie

5 april 2022 - 5 april 2022
15.00 uur - 16.15 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederaties

Webinar Wijs op weg naar brede participatie

Dinsdag 5 april van 15.00 tot 16.15 uur

Meld je nu aan via aardgasvrijewijken.nl

Om een brede(re) groep inwoners te laten participeren in de aardgasvrije opgave, kun je verschillende dingen doen. Maar wat is een wijze strategie, in jouw dorp, buurt of wijk? En hoe doen andere gemeenten dat eigenlijk? Antwoord op die vragen krijg je tijdens dit webinar Wijs op weg naar brede participatie.

Waarom dit webinar? – Betrokkenheid en actieve participatie van inwoners is onmisbaar bij de transitie naar aardgasvrije wijken. Als gemeente sta je voor de taak die participatie te organiseren. De koplopers en tegenstanders laten zich wel horen. Maar hoe ga je wijs op weg naar brede participatie: namelijk gericht en effectief?

Hoe dan? – Tijdens het webinar bespreken we twee manieren om de middengroepen te bereiken: via de zogeheten koploperstrategie en via het aansluiten op bestaande sociale structuren in een wijk, buurt of dorp. We bespreken in welke situaties welke strategie de beste succeskans heeft. Ook horen we hoe één en ander in de praktijk uitpakt: de gemeente Enschede vertelt hoe zij met brede participatie aan de slag zijn voor de aardgasvrijvoorbereiding in de wijk Twekkelerveld. En natuurlijk horen we graag ook jouw ervaringen: je dilemma’s, vragen en successen.

Van wie? – Kennis- en leerprogramma van Programma Aardgasvrije Wijken (KLP | PAW) organiseert dit webinar, samen met de Natuur en Milieufederaties en de European Climate Foundation. Deze organisaties zijn betrokken bij aardgasvrij en werken met gemeenten samen aan onder meer aan participatie.

Voor mij? – Ja, het webinar is er voor jou! We organiseren het namelijk speciaal voor medewerkers van gemeenten en bewonersinitiatieven, en niet voor bureaus.

We zien je dus heel graag op 5 april! Meld je hier aan

Terug naar agenda

Webinar Wijs op weg naar brede participatie

Utrecht, Netherlands