Webinar over kernfusie: Morgen begint vandaag

Webinar over kernfusie: Morgen begint vandaag

27 januari 2022 - 27 januari 2022
15.00 uur - 16.30 uur

  • Organisatie: Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
  • Meer informatie: NVDE

Webinar: Morgen begint vandaag

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert een nieuwe serie webinars ‘Morgen begint vandaag’. De eerste is op donderdag 27 januari 2022 van 15.00 – 16.30 uur en gaat over kernfusie.
U kunt zich hier aanmelden.

Al tientallen jaren is kernfusie de steeds weer uitblijvende belofte geweest. Maar nu lijkt er schot in te komen. Denk niet aan kernenergie, dit is anders. Wat is kernfusie voor een energiebron als het er eenmaal is: duurzamer dan zon en wind? Het duurt wel nog even: opschaling tot een energiebron die een substantiële bijdrage levert zal tijd vragen. In dit webinar brengen experts u in korte tijd up to date en gaan ze in op uw vragen en ideeën.

Ruut Schalij, van het Canadese General Fusion dat een democentrale gaat bouwen in Engeland, geeft uitleg wat kernfusie is en hoe er de afgelopen decennia aan is gewerkt. Hij schetst met name een aantal kleinere initiatieven die er nu aan werken. Wat kunnen we wanneer verwachten van kernfusie en wat zou het betekenen voor de energietransitie? En wat zou dit kabinet al kunnen doen om de weg naar kernfusie te versnellen?

Marco de Baar, directeur van Differ (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) geeft vanuit de wetenschap uitleg: kernfusie voor dummies. Hij vertelt o.a. over de route van de afgelopen jaren en de politieke hobbels die daarbij genomen zijn, de centrale in Zuid-Frankrijk en het pad naar commercialisatie.

Olof van der Gaag, voorzitter van de NVDE, zal dit webinar leiden en ter afsluiting de gestelde vragen met de sprekers en deelnemers in een bredere discussie leiden.

Terug naar agenda

Webinar over kernfusie: Morgen begint vandaag

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands