Bijeenkomst “aan de slag met biodiversiteit!” Regio Hollands Noorderkwartier

Bijeenkomst “aan de slag met biodiversiteit!” Regio Hollands Noorderkwartier

14 april 2022 - 14 april 2022
9.00 uur - 13.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Bijeenkomst “aan de slag met biodiversiteit!” Regio Alkmaar

Hoe gemeenten in de regio Hollands Noorderkwartier kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit en een gezonde- en klimaat adaptieve leefomgeving  

Op 14 april organiseren we de regionale bijeenkomst “Aan de slag met biodiversiteit”.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst op locatie staan biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie centraal. Het doel van deze bijeenkomst is om jullie aanwezige kennis op deze onderwerpen te benutten en deze gezamenlijk te vergroten. We bieden jullie de mogelijkheid om kansen te creëren om zelf én met anderen, aan de slag te gaan. Er is veel ruimte voor uitwisseling en samenwerking en we werken toe naar gezamenlijke agenda van projecten en acties aan een gezonde en sterke regio. 

Programma 

Middels verschillende inspirerende sprekers nemen we een “deepdive” in de verschillende onderwerpen en het belang van meer biodiversiteit. Tevens zullen we middels workshops inzoomen op verschillende gemeenten om te laten zien wat er allemaal al gebeurt en mogelijk is. Deze mogelijkheden zetten we om naar concrete kansen binnen jouw gemeente en projecten voor samenwerking. Verder is er veel ruimte voor netwerken, kennisuitwisseling en samenwerking tijdens de bijeenkomst.

Informatie 

Datum: 14 april
Tijd: 9.00 – 13.00
Locatie: Theater de Vest, Canadaplein 2 te Alkmaar 

Deze bijeenkomst is voor genodigden. Neem voor meer informatie contact met ons op via minella@mnh.nl. We delen in aanloop naar de bijeenkomst een uitnodiging met het programma en meer informatie.

Achtergrond 

Deze bijeenkomst is onderdeel van de ontwikkeling van een toolbox voor gemeenten m.b.t. het stimuleren van biodiversiteit in bebouwd gebied. De bijeenkomst dient om kennis, maar ook behoefte en vragen op dit vlak op te halen. Deze input nemen we mee in de ontwikkeling van de toolbox en zal hiermee beschikbaar komen voor alle deelnemers en geïnteresseerden. Dit programma wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met Stichting Steenbreek en de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland.

Terug naar agenda

Bijeenkomst “aan de slag met biodiversiteit!” Regio Hollands Noorderkwartier

Theater De Vest, Koorstraat, Alkmaar, Netherlands