Webinar en workshop “aan de slag met een natuurinclusieve energietransitie”

Webinar en workshop “aan de slag met een natuurinclusieve energietransitie”

18 januari 2022 - 18 januari 2022
15.30 uur - 17.30 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Save the Date: webinar en workshop “aan de slag met een natuurinclusieve energietransitie”

Hoe kunnen gemeenten sturen op natuurinclusiviteit in de energietransitie en welke goede voorbeelden zijn er al?

Op dinsdag 18 januari organiseren wij in samenwerking met de provincie Noord-Holland de webinar “aan de slag met een natuurinclusieve energietransitie”. Tijdens deze webinar staat de energietransitie centraal, en dan vooral: hoe kunnen we sturen op projecten waarmee de biodiversiteit wordt versterkt?

Nu de Regionale Energie Strategieën zijn vastgesteld worden de zoekgebieden verder geconcretiseerd. Ontwikkelaars en initiatiefnemers staan te trappelen om aan de slag te gaan, en gemeenten hebben de regierol in handen. In deze webinar delen we handvatten en praktische tips waarmee gemeenten kunnen sturen op natuurinclusiviteit in de uitvoering van de ambities in de RES.

De sessie bestaat uit een webinar met daarop aanvullend een interactieve workshop waarin we vragen beantwoorden en dieper ingaan op praktijkvoorbeelden. Ook praten we je bij over de ‘toolbox biodiversiteit in de bebouwde kom’ die binnenkort wordt gepubliceerd. Je kunt ervoor kiezen om alleen de webinar bij te wonen of om aan het volledige programma deel te nemen.

Informatie

Datum: dinsdag 18 januari
Tijd: 15.30 – 17.30 uur
Locatie: online via Zoom
Aanmelden kan via deze link

Achtergrond

Deze webinar is onderdeel van de ontwikkeling van een toolbox voor gemeenten m.b.t. het stimuleren van biodiversiteit in bebouwd gebied. Dit programma wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. 

Terug naar agenda

Webinar en workshop “aan de slag met een natuurinclusieve energietransitie”

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Kleine Tocht 4A, Zaandam, Netherlands