Online webinar Natuurinclusieve landbouw: wat kan het jou opleveren?

Online webinar Natuurinclusieve landbouw: wat kan het jou opleveren?

25 juni 2020 - 25 juni 2020
19.30 uur - 21.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Online Webinar

Sta jij op het punt de omslag te maken naar natuurinclusieve landbouw of wil je weten wat deze vorm van duurzame landbouw voor jouw bedrijf kan betekenen? We organiseren op donderdag 25 juni 2020 van 19.30 tot 21.00 uur een online Webinar voor boeren die hierover meer kennis willen opdoen en zich willen laten inspireren. Maar ook mensen die natuurinclusieve landbouw verder willen brengen zijn van harte welkom.

Tijdens deze bijeenkomst laten we boeren aan het woord die natuurinclusieve landbouw in de praktijk toepassen en bespreken we wat dit voor hun landbouwbedrijf heeft opgeleverd. Hoe ervaren zij het en wat kan jou hierbij helpen? Benieuwd naar wat het jou kan brengen? Meld je aan.

Programma

19.30 uur: Opening Sijas Akkerman, directeur Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

19.35 uur: Alex Datema van BoerenNatuur: Waarom is natuurinclusieve landbouw zo belangrijk voor de agrarische sector. Wat is er nodig om de omslag van intensief naar een duurzame vorm van landbouw te kunnen maken? Ook benoemt hij enkele praktijkvoorbeelden.

19.55 uur: Melkveehouder Jan Out uit de Purmer: Welke invloed hebben zijn toegepaste natuurinclusieve maatregelen op zijn landbouwbedrijf. En wat betekent dit voor zijn koeien en bodem?

20.20 uur: Judith Westerink, senior onderzoeker aan de Universiteit in Wageningen: Wat is het belang van onderzoek op het gebied van duurzame landbouwvormen en wat leveren deze onderzoeken op?

20.45 uur: Sijas Akkerman: Waar staan we met natuurinclusieve landbouw en wat is nodig om dit verder te brengen.

Na elke presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen. Aan het einde van de Webinar worden concrete acties en tips benoemd die jou helpen bij verdere stappen naar natuurinclusieve landbouw.

Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen?

Laat je dan inspireren door de website www.landbouwmetnatuur.nl. Op dit kennisplatform staan praktijkvoorbeelden en natuurinclusieve maatregelen die jou vooruit helpen.

Aanmelden

Terug naar agenda

Online webinar Natuurinclusieve landbouw: wat kan het jou opleveren?

Kleine Tocht 4a, Zaandam, Netherlands