Online kennissessies over lokale hinderreductie 20 en 27 mei

Online kennissessies over lokale hinderreductie 20 en 27 mei

27 mei 2020 - 27 mei 2020
19.30 uur - 21.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Bewoners Omgeving Schiphol
  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Wij nodigen u uit om voor een online kennissessie over lokale hinderreductie

De coronacrisis heeft grote impact, ook op de luchtvaart. Het vliegverkeer ligt nagenoeg stil. De gevolgen voor de leefomgeving zijn tijdelijk veel minder. Dat biedt de gelegenheid om zorgvuldig toe te werken naar de periode waarin de economie en de luchtvaart zich weer zullen herstellen.

Waar staan we?

  • Minister Van Nieuwenhuizen heeft de GGD’s opdracht gegeven om de gezondheidseffecten van de luchtvaart te onderzoeken. De WHO adviseert nadrukkelijk dit gezondheidseffect serieus te nemen.
  • De minister heeft het RIVM opdracht gegeven een systeem te ontwikkelen om de lokale geluidsbelasting van de luchtvaart te meten.
  • De minister heeft aangegeven dat hindervermindering centraal moet staan in het luchtvaartbeleid.

Dit biedt de mogelijkheid om de begrippen ‘gezonde leefomgeving’ en ‘individuele rechtsbescherming’, vanuit de praktijk invulling te geven. De wethouders in de meeste gemeenten onderschrijven het belang hiervan. In deze kennissessies zetten we op een rij hoe we dit kunnen doen.

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Bewoners Omgeving Schiphol hebben een aanpak ontwikkeld om tot een Hinderreductieplan te komen. De aanpak bestaat uit;

  • Een overzicht van maatregelen die de hinder echt beperken (link)
  • Het ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van deze maatregelen

In de kennissessies bespreken we de inhoud en samenhang. Ook kunt u aspecten vanuit uw lokale situatie inbrengen. Vanwege Corona zijn de kennissessies online. U kunt zich inschrijven door op de gewenste regio te klikken. Na aanmelding ontvangt u meer informatie.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Thijs Maartens, projectmedewerker luchtvaart bij de Milieufederatie. E-mail: t.maartens@mnh.nl.

We hopen u te spreken bij één van de bijeenkomsten.

Vriendelijke groet,

 

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Bewoners Omgeving Schiphol

Terug naar agenda

Online kennissessies over lokale hinderreductie 20 en 27 mei

Kleine Tocht 4, Zaandam, Netherlands